Bike Totaal winkels profiteren niet van nazomer

In week 36 heeft de Bike Totaal Monitorgroep, bestaande uit 101 filialen, een moeizame week gehad waarin op alle segmenten ingeleverd werd. Dat blijkt uit de rapportage van die week (1 t/m 7 september 2014).
In week 36 met mooi nazomerweer heeft de Bike Totaal Monitorgroep, bestaande uit 101 filialen, een moeizame week gehad. – Foto Bike Totaal

Aan het weer van de mooie nazomer kan het niet gelegen hebben, want dat was gewoon prima die week. De verkoop van fietsen is desondanks gedaald met 5,8%, in vergelijking met dezelfde periode van 2013, maar ook op alle andere fronten werd ingeleverd. Respectievelijk -5,0 % (2e hands fietsen), – 0,4% (onderdelen & accessoires), -14,5% (kleding) en -5,0% (arbeidsloon werkplaats). Een gemiddelde omzetdaling van 4,7%.

Kijkend naar de cumulatieve cijfers, de omzetgegevens opgeteld van week 1 t/m week 36, dan ziet het beeld er nog relatief positief uit. In die kolom alleen maar zwarte cijfers, maar de totale omzetplus is wel afgezwakt tot een magere plus van 1,8%. Daarmee komt de marge wel in gevarenzone. Eind april (week 15) stond de totale omzetplus namelijk nog op een plus 6,8%.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.