Bike Totaal Monitorgroep: ook in week 50 daling verkoop fietsen

De Bike Totaal Monitorgroep laat in week 50 (102 filialen) opnieuw een fikse omzetdaling zien in de Verkoop nieuwe fietsen. Ook in de Verkoop tweedehandsfietsen, Onderdelen & accessoires en Kleding ziet het beeld er niet rooskleurig uit.

De werkplaats blijft het hart van het bedrijf. De omzet in de werkplaats is in week 50 gestegen. Ten opzichte van vorig jaar is de verkoop kleding nog niet op hetzelfde niveau. Wel zien we een stijging ten opzichte van vorig jaar in de verkoop tweedehandsfietsen, onderdelen & accessoires en in de werkplaats. De verkoop nieuwe fietsen is deze week gedaald en ook ten opzichte van vorig jaar zien we een dalende lijn. Het aantal betalende klanten en de gemiddelde besteding per klant  zijn deze week gedaald. Ook zijn ze nog niet op hetzelfde niveau als vorig jaar.

Bike Totaal Monitorgroep

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 900.000 euro.