Hamax roept kinderzitjes Zenith Relax terug

Hamax houdt een vrijwillige terugroepactie voor haar fietskinderzitje Zenith Relax. Het gaat om een nieuw model uit 2015 en deze is beschikbaar sinds begin april. De artikelnummers van de stoeltjes die betrokken zijn bij de terugroepactie zijn HAM 553.052, het kinderzitje met boog en beugel en de HAM 553.062, met de adapter voor de bagagedrager.
Delen:
De opgeroepen Hamax kinderzitje zijn grijs met een rode stoelvulling en een grijze liggende knop aan de voorkant van de zitting. Foto Hamax

De Zenith Relax is grijs met een rode stoelvulling en heeft een grijze liggende knop aan de voorkant van de zitting..De reden voor de terugroepactie is een zwak punt onder de zitting. In het ergste geval kan dit doorbreken en valt de stoel van de fiets.

Ongeval

Volgens Hamax is er een ongeval gemeld met het stoeltje: “Daarom denken we dat het absoluut noodzakelijk is de stoelen terug te roepen. Eindgebruikers worden verzocht om met hun stoeltje terug te gaan naar de lokale dealer, waar het aankoopbedrag zal worden terugbetaald of geruild voor een ander Hamax zitje. Hamax benadrukt verder dat: “De Zenith Relax is de enige Hamax stoel die wordt teruggeroepen, alle andere stoeltjes zijn volkomen veilig te gebruiken.”

Dit vind je misschien ook interessant