Shop-in-shop van Leasefiets.nl

Per 1 januari 2015 valt het doek voor de bedrijfsfietsen en fietsplannen definitief. Oplossingen worden gezocht in leasefietsen. Leasefiets.nl is een van de aanbieders en heeft zijn eerste shop-in-shop concept geplaatst bij de gebroeders Wiebenga van Tweewielercentrum de Drait.
Op de foto v.l.n.r. Peter Storm (Leasefiets.nl), Gerard Wiebenga en Bart Wiebenga (eigenaren van Tweewielercentrum de Drait in Drachten) en Jan Tabak (Leasefiets.nl).

Peter Storm van Leasefiets.nl: “We zijn nu een tweetal jaar bezig om leasefiets.nl in de markt te zetten. Met het verdwijnen van het fietsplan, volgend jaar, is dit een goed alternatief. Je ziet dat een groot deel van het woon-werkverkeer binnen de grens van twintig kilometer valt. Dat zijn juist de afstanden die uitermate geschikt zijn voor een e-bike. Een goede e-bike kost al gauw tussen de € 1.500, – en € 3.000, – en aanschaf wordt dus achterwege gelaten. Leasefiets.nl springt hierop in en zorgt dat het wel mogelijk is. Wij sluiten een leasecontract af met de werkgever en de werkgever verrekent het maandbedrag met zijn werknemer. Het is een full service product dus de werkgever weet precies waar hij aan toe is en wordt volledig ontzorgd.”

Voordelen voor tweewielerspecialist

Leasefiets.nl biedt voor de tweewielerzaken voordelen. Die hoeven geen marge in te leveren, en kunnen bovendien rekenen op continuïteit in hun werkplaats. De leverende dealer mag namelijk ook het onderhoud uitvoeren aan de geleverde fiets tijdens de looptijd van het contract. Na afloop van het contract (36 of 48 maanden) is de kans groot dat de klant weer terugkomen bij de tweewielerzaak en dat er weer een nieuwe leasefiets geleverd mag worden. De tweewielerzaak heeft dan ook nog de mogelijkheid om de leasefiets van Leasefiets.nl over te nemen tegen een aantrekkelijke prijs.

Shop-in-shop

Om tweewielerzaken te helpen met de promotie van leasefietsen, heeft leasefiets.nl drie shop-in-shop concepten op de markt gebracht. De eerste shop-in-shop is geleverd aan Tweewielercentrum ‘De Drait’ in Drachten. Zij hebben ervoor gekozen om de meest uitgebreide variant in hun zaak neer te zetten. Storm: “Op deze manier zie je dat de klanten vanzelf gaan vragen naar wat Leasefiets.nl precies inhoudt. Het vergroot de verkoopkansen en het rendement.” Volgens de gebroeders Wiebenga zijn de eerste ervaringen met het shop-in-shop concept heel positief.