Elektronische fietsenstalling in Eindhoven opgedoekt

EINDHOVEN - De Velomove, de elektronische fietsenstalling waar de gemeente Eindhoven enkele tonnen in investeerde, gaat verdwijnen. Door de aanhoudende storingen is het vertrouwen van de gebruikers in de stallingen verdwenen, aldus de gemeente. Bij de Velomove wordt

EINDHOVEN – De Velomove, de elektronische fietsenstalling waar de gemeente Eindhoven enkele tonnen in investeerde, gaat verdwijnen. Door de aanhoudende storingen is het vertrouwen van de gebruikers in de stallingen verdwenen, aldus de gemeente.

Bij de Velomove wordt de voorvork van de fiets vastgeklemd. In totaal werden 480 van dergelijk units geplaatst, onder meer bij het station. Ze hebben vrijwel niet gefunctioneerd meldt Verkeerskunde. Technische storingen bleven het systeem parten spelen en volgens de Fietsersbond mankeerde er ook het nodige aan het gebruiksgemak van de stallingen.

De gemeente Eindhoven probeerde de zaak nog te redden met de aankondiging dat er assistentie zou worden ingezet om fietsers wegwijs te maken met het systeem, maar dat mocht niet baten. Mede uit een door de gemeente uitgevoerde acceptatietest bleek dat nog steeds een groot deel van de stallingen niet werkte. De gemeente heeft de overeenkomst nu ontbonden en eist geld terug van de leverancier.

Dit vind je misschien ook interessant