AEG gaat e-bike motoren leveren

HOFHEIM (D) – AEG presenteert op Eurobike 2012 twee innovatieve motoren voor elektrische fietsen. Het is de eerste stap van het Duitse elektronicaconcern op de e-bike markt. AEG zegt met diverse technologische vernieuwingen te komen en zich daarmee te onderscheiden van de bestaande motoren in de markt.
Delen:
AEG e-bike motor middenmotor schijfmotor

Een wezenlijk kenmerk van de innovaties van AEG is de afstemming van de individuele onderdelen van de motor op de behoefte van de berijder. Een tweede onderscheidend element is de vergaande integratie van het motorsysteem in de fiets.

AEG is bekend als leverancier van elektrische apparaten voor koken, afwassen, koelen, wassen & drogen, schoonmaken en verdere kleine huishoudelijke apparatuur. Een uitbreiding van dit portfolio naar motorsystemen voor e-bikes is voor de hand liggend.

Twee innovatieve motorsystemen

AEG komt met twee motorsystemen, een middenmotor en een motor in het achterwiel. De middenmotor is uitgerust met een geluidloze en onderhoudsvrije schijfmotor. Deze functioneert zonder eigen interface en zonder dat een vergrootte wielbasis nodig is. Een van de voordelen van de nieuw ontwikkelde technologie is volgens AEG de mogelijkheid om een achterwiel met terugtrapremnaaf te monteren zonder dat verdere aanpassingen en technische vereisten nodig zijn.

Motor in het achterwiel

Voor de motor in het achterwiel is een nieuwe productietechniek gebruikt die ervoor zorgt dat een significant kleinere diameter volstaat in vergelijking met de huidige generatie achterwielmotoren. Daarbij claimt AEG dat zijn nieuwe achterwielmotor efficiënter is en een hogere opbrengst heeft. De parameters van de fiets blijven ongewijzigd bij deze achterwielmotor.

Voor beide motoren heeft men de keuze tussen een accu in de bagagedrager of aan een framebuis. De display is op afstand bedienbaar en ontworpen door experts op het terrein van contactpunten, en hebben, voor beide motorsystemen, een trendy smartphone uiterlijk meegekregen.

Eurobike stand

Beide systemen zullen halfweg 2013 beschikbaar komen voor de markt. De introductie ervan vindt zoals gezegd plaats op de aanstaande Eurobike van 29 augustus tot 1 september in Friedrichshafen. AEG is te vinden in hal A6 stand 105. Ook op het e-bike testtrack zullen verschillende testfietsen zijn uitgerust met de AEG motoren.

Dit vind je misschien ook interessant