BBB lamp met 1.300 lumen

Nieuwe technologieën in LED-verlichting hebben, voor fietsers die op zoek zijn naar mogelijkheden om langer te door te kunnen rijden of juist in ‘s nacht willen rijden, de laatste jaren enorme vooruitgang geboekt om meer te kunnen zien in het donker. BBB speelt in op deze trend met de Scope 1300 die, zoals de naam al aangeeft, 1.300 lumen aan lichtopbrengst biedt.
De complete set van de BBB Scope 1300.

BBB introduceerde slechts een paar jaar geleden de eerste generatie HighPower lampen, en nu dus de nieuwe Scope 1300. Met deze ontwikkelingen naar heel veel lichtopbrengst is een hele nieuwe categorie gebruikers ontstaan; namelijk nachtrijders die gebruikmaken van de extra rijtijd die deze nieuwe lampen mogelijk maken. BBB kan deze groep voorzien van het juiste ‘gereedschap’, en biedt tevens een volledig assortiment om de zichtbaarheid voor het overige verkeer te vergroten van woon-werkverkeer fietsers, die ook willen fietsen als het weer slecht is of de dagen korter worden.

Dubbele XM-L led’s in compacte unit

De eerste indruk wanneer je de Scope 1300 voor de het eerst aanzet, is een enorme hoeveelheid licht. Met maar liefst 1.300 lumen aan licht kun je elke trail uitlichten. Het licht komt van de compacte lichtunit (110gr, 44 x 34 x 52mm). Die is zo compact door de naast elkaar geplaatste dubbele XM-L T6 CREE led’s. De led’s worden van energie voorzien door een compacte externe batterij, hebben vier helderheid modes en zijn geplaatst in een waterdichte aluminium behuizing met Airflow Cooling System voor een optimale warmteregeling. Met de meegeleverde brackets kan de Scope worden gemonteerd op bijna elk stuur of helm.

Externe lichtgewicht accu

De externe accu is licht en compact genoeg (200gr, 105 x 55 x 32mm) om vast te maken aan het frame of op te bergen in een achterzakzak van een shirt. Bovendien beschikt de accu over twee leuke extra functies. Ten eerste kunt je USB-oplaadbare apparaten zoals smartphones of een GPS met de USB-out-aansluiting opladen. De accu heeft te veel vermogen om via USB te worden opgeladen, maar de juiste lader wordt bijgeleverd. Het laden duurt ongeveer 2,5 uur. Daarnaast is de accu voorzien van een 5-stappen batterijniveau indicator. Deze kan worden in- en uitgeschakeld.

Adviesverkoopprijs BLS-68 Scope 1300 is € 229,95

Dit vind je misschien ook interessant