nieuws

Historisch toeval bij Floris Fietsen

Retailing 2536

Een onwaarschijnlijk toeval. Floris Fietsen uit Hoogezand-Sappemeer verhuist op 11 april van de Sluiskade in Hoogezand naar de Meint Veningastraat. Toen de gevel van het te verbouwen nieuwe pand werd gestript, deden de bouwvakkers een bijzondere vondst.

Historisch toeval bij Floris Fietsen
In het nieuwe pand van Floris Fietsen zat heel vroeger ook een rijwielhandel. De oude letters zeggen: Gerijdt J.S.H. Rijwielen. Foto: NDC, Marcel Hollander

Artikel overgenomen van HS-krant/Het Noorden Nu, auteur Bram Hulzebos

Op de gevel kwamen decennia geleden met de handgeschilderde letters tevoorschijn. En wat blijkt dat er vroeger ook een rijwielhandel in dit pand gevestigd was. Eigenaar van Floris fietsen, Floris van Soldt, stond paf. “Wat een toeval, niet?” Hij heeft nog onderzocht of de letters op de een of andere manier zichtbaar zouden kunnen blijven op de gevel, maar dat bleek niet haalbaar.

Veel spontane reacties

Van Soldt krijgt heel veel reacties op de verbouwing waarbij de oude letters zichtbaar zijn geworden. “Oude mensen stoppen spontaan en vertellen dat ze bij deze rijwielhandel 70 jaar geleden nog een Gazelle fiets hebben gekocht voor 108 gulden. Ik sta uren te praten buiten. Heel gezellig, maar het kost wel veel tijd.”

Ruimer jasje voor Floris Fietsen

Floris Fietsen komt in een aanzienlijk ruimere jas te zitten aan de Meint Veningastraat. “De werkplaats wordt veel groter en we kunnen meer laten zien in de showroom,” zegt Van Soldt. Een ruimere werkplaats is geen overbodige luxe. “Want waar je je fiets ook hebt gekocht, voor een reparatie kun je altijd bij ons terecht.” Verder zet Floris Fietsen op de snelle e-bikes. Hiervoor maakt hij gebruikt van lease als een prima oplossing om zijn klanten te ontzorgen.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels