nieuws

Oneway Distribution voegt Selle Italia toe aan portfolio

Onderdelen & Accessoires 617

Het Italiaanse zadelmerk Selle Italia heeft bij de distributie in de Benelux, naast de Belgische groothandel VDBParts uit Sint Niklaas, gekozen voor Oneway Distribution. Selle Italia is een merk in racefiets- en mountainbikezadels. De range bestaat uit zadels voor de beginnende fietser tot high-end carbon racezadels bekend uit het profpeloton.

Oneway Distribution voegt Selle Italia toe aan portfolio
Foto Selle Italia

Selle Italia is al jarenlang een van de grootste producenten van zadels voor racefietsen en mountainbikes. Het bedrijf is opgericht in 1897 in een dorpje net buiten Milaan genaamd Corsico. Het merk staat al 120 jaar voor kwaliteit met Italiaans design. Naast de collectie zadels voor de gewone fietser tot high-end racezadels voor het profpeloton maken ook verschillende dameszadels deel uit van de collectie.

Drie zustermerken

Om verder te specialiseren in verschillende segmenten zijn er drie zustermerken opgericht. Sella Italia is een merk dat zadels ontwikkelt in retro stijl. Sportourer is gespecialiseerd in zadels voor sportieve stadfietsen.  Het laatste merk van de Selle Italia familie is NET, dit merk maakt urban-zadels met een gepersonaliseerd design.

Selle Italia en Oneway Distributie blij met samenwerking

De commercieel directeur Nicola Baggio van Selle Italia is blij met de samenwerking: “Ons partnerschap zorgt ervoor dat wij onze merkpositie  kunnen gaan verbeteren in de Benelux.”
Senior accountmanager van Oneway Distribution Sander Bouwens sluit zich hier bij aan: “Wij zijn trots om samen te werken met dit toonaangevende merk. Wij zien de potentie van Selle Italia en haar zustermerken en zullen de marktpositie in de Benelux blijven uitbouwen en verstevigen. Met dit uitgebreide en gespecialiseerde assortiment past Selle Italia goed bij Oneway Distribution en de andere merken die wij voeren.”

Reageer op dit artikel