nieuws

Basil start met merkoverstijgend bevestigingssysteem MIK

Onderdelen & Accessoires 980

MIK is een revolutionair bevestigingssysteem voor accessoires op de bagagedrager waarmee fietsaccessoires razendsnel gewisseld kunnen worden. Het nieuwe systeem van Basil en Massload biedt mogelijkheden voor fietsers, dealers, fabrikanten en groothandels. MIK is een merkoverstijgend open platform-systeem.

Basil start met merkoverstijgend bevestigingssysteem MIK
Onder de MIK-accessoires zit een adapter plate. Die klikt de fietser in de MIK-extrusieprofielen. Hierdoor kunnen spullen stabiel vervoerd worden en kan de fietser zeer snel accessoires wisselen. Foto MIK

Fabrikanten zijn vrij in de vormgeving van hun bagagedragers en krijgen keuze uit meerdere MIK-extrusieprofielen. Een fietsbevestigingssysteem ontwikkelen dat de huidige markt verandert en de wereldwijde standaard wordt: dat was de insteek van de ontwikkeling van MIK (Mounting Is Key). MIK is ontstaan uit de samenwerking tussen fietsaccessoirespecialist Basil en bagagedragerproducent Massload. MIK zal gaan opereren als een apart merk en bedrijf.

Werking MIK-systeem

Marthijn van Balveren, co-founder van MIK en eigenaar van Basil vertelt over het MIK-systeem: “De werking van het MIK-systeem is even eenvoudig als ingenieus te noemen. Onder de MIK-accessoires zit een adapter plate. Die klikt de fietser in de MIK-extrusieprofielen. Hierdoor kunnen spullen stabiel vervoerd worden en kan de fietser zeer snel accessoires wisselen.” Fietstas, fietsmand, hondenfietsmand: ze zijn in 1 seconde vast te klikken op de bagagedrager.

Geschikt voor leasing

“Ook voor dealers is een merkoverstijgend systeem ideaal. Dankzij de geïntegreerde sleutel zijn de accessoires beschermd tegen de gelegenheidsdief en daardoor geschikt voor leasing. Ook naar fabrikanten toe is MIK ‘open’: zij zijn vrij in de vormgeving van hun bagagedragers”, aldus Van Balveren.

Launch MIK

In maart 2017 was de launch van het MIK-systeem in Taipei. Topmerken Ghost en Riese & Müller kozen direct voor integratie van het systeem in hun bagagedragers. De eerste fietsen met MIK-extrusieprofielen komen daardoor al in 2018 op de markt en dit is een jaar eerder dan gepland.

Aftermarket

Volgens Van Balveren is er ook aan de aftermarket gedacht. “Met de MIK carrier plate zijn nagenoeg alle bagagedragers geschikt voor MIK-accessoires. Basil heeft in de collectie reeds 31 MIK compatible producten. Ook het in Duitsland bekende fietsaccessoiremerk Haberland brengt accessoires op de markt.”

Eurobike

Op de Eurobike 2017 wordt het systeem gepresenteerd op de stands van Massload (A3-617) en Basil (A4-404). Ook de dragers van Massload en de MIK compatible producten van Basil worden getoond.

Reageer op dit artikel