nieuws

Nieuwe generatie Schwalbe compound voor MTB

Onderdelen & Accessoires 441

Schwalbe levert vanaf nu al zijn mountainbikebanden uit de Evo-collectie met een compleet nieuw ontwikkeld compound. Dit compound met de naam ADDIX lost het klassieke ’grip-rolweerstand-slijtage’ probleem op over een veel groter bereik dan tot nu toe mogelijk was.

Nieuwe generatie Schwalbe compound voor MTB
Speed, Speedgrip, Soft, Ultrasoft: een kleurstreep op het profiel en het label op de zijwand laten zien om welk ADDIX-compound het gaat. Foto Schwalbe

Grip en rolweerstand, een lange levensduur en demping verbeteren – dat zijn de klassieke conflicten in de fietsbandentechniek: de verbetering van één eigenschap gaat altijd ten koste van de andere. De oplossing is om intelligente compromissen te sluiten, met als doel dichter in de buurt van perfectie te komen.

Levensduur banden verlengd

Met ADDIX biedt Schwalbe een betere oplossing, vooral wat de levensduur van de banden betreft. Schwalbe heeft met ADDIX de lat weer hoger gelegd wat betreft prestatie en kwaliteit, niet alleen voor XC-wedstrijdgebruik, maar voor álle MTB-disciplines, elk met hun verschillende eisen.

Nauwkeurige mix compound

Voor het ADDIX-compound maakt Schwalbe gebruik van een zeer moderne en uiterst nauwkeurige mixtechnologie. Alle parameters van het mixproces zijn nagenoeg onbegrenst te variëren. Met speciale nieuw ingerichte ultramoderne machines, is het mogelijk om compleet nieuwe samenstellingen te realiseren. De Schwalbe-evolution-banden met Addix-compound zijn vanaf juni 2017 bij de vakhandel verkrijgbaar. De adviesverkoopprijs is vanaf € 57,90 euro.

Geïnvesteerd in ontwikkeling compound

Markus Hachmeyer, senior productmanager bij Schwalbe en ontwerper van de mountainbikebanden, geeft tekst en uitleg over ADDIX: „Wat het compound betreft, hebben wij bij Schwalbe nog nooit zo’n ambitieuze stap gemaakt. Met een nieuw team en een nieuwe chef compounding hebben we echt alles op alles gezet bij de samenstelling en nog meer bij de werkwijze. Om nog een belangrijke verbetering te noemen naast de verlengde levensduur; ook bij koud weer blijven de eigenschappen van ADDIX stabiel.“

Vier varianten

  • ADDIX Speed, met de rode kleur: Het nieuwe compound voor XC wedstrijdrijders rolt nog beter dan het huidige PaceStar-compound en heeft een duidelijk langere levensduur.
  •  ADDIX Speedgrip, met de blauwe kleur: Het compound met verreweg de breedste inzetbaarheid, een nagenoeg universeel compound. Ideaal voor XC, AM en Trail. De levensduur is 62% langer dan bij zijn voorganger PaceStar en de grip is met 35% verbeterd.
  • ADDIX Soft, met de oranje kleur: Dit compound hoort thuis in de enduro- en downhillwereld, maar past ook bij het veeleisende allmountain of trailriding. Hij blinkt uit met goede roleigenschappen in combinatie met uitstekende demping – ook bij lage temperaturen. Ook ideaal voor E-MTB Bikes.
  • ADDIX Ultrasoft, met de paarse kleur: Het nieuwe compound met maximale demping is perfect voor hardcore gebruik bij enduro en downhill. In vergelijking met het huidige VertStar-compound, kan dit compound op grond van beduidend verbeterde eigenschappen voor koud weer wat betreft grip en demping, het hele jaar door gebruikt worden.

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels