nieuws

Gesynchroniseerd elektronisch schakelen Shimano Di2

Onderdelen & Accessoires 1288

De lancering van Shimano Dura-Ace 9170 omvat nieuwe firmware om wielrenners gesynchroniseerde schakelopties te bieden tussen voor- en achterderailleurs. Nu is deze technologie beschikbaar gemaakt voor de Ultegra 6870-serie en de Dura-Ace 9070-serie gecombineerd met de nieuwste Di2 batterij. Met geheugenchip!

Gesynchroniseerd elektronisch schakelen Shimano Di2
Nieuwe firmware biedt wielrenners gesynchroniseerde schakelopties tussen voor- en achterderailleur. Beeld Shimano

De nieuwe batterij (BT-DN110) bevat een geheugenchip met de nodige verwerkingskracht om de verschillende schakelpatronen en instellingen van gesynchroniseerd schakelen te kunnen verwerken, waardoor je de keuze hebt om jouw schakelposities aan je persoonlijke rijstijl aan te passen.

Toegang tot nieuwe functies

Rijders met Dura-Ace en Ultegra Di2 moeten de nieuwe BT-DN110 batterij aanschaffen. Dit is de enige batterij waarmee je het voordeel hebt van geautomatiseerde voorste shifters (d.w.z. volledig gesynchroniseerde schakelmodus) of geautomatiseerd ‘corrigerende achterste shifters’ (d.w.z. semi-gesynchroniseerde schakelmodus).

E-TUBE firmware downloaden

Di2-gebruikers met compatibel voorderailleurs (FD-6870/FD-9070/FD-9150) of achterderailleurs (RD-6870/RD-9070/RD-9150) kunnen de nieuwste E-TUBE firmware downloaden met behulp van een kabelverbinding met een pc of via Bluetooth vanaf je tablet of smartphone naar je componenten.

Verschillende combinaties schakelpatronen kiezen

Elke modus is aanpasbaar in E-TUBE, wat inhoudt dat je verschillende combinaties en aangepaste schakelpatronen kunt kiezen (bijvoorbeeld twee semi-gesynchroniseerde schakelmodi voor verschillende ‘corrigerende’ shifts of twee volledig gesynchroniseerde schakelmodi met een voorderailleur commando op verschillende tandwielen).

Voor meer informatie: deze video legt de voordelen van E-TUBE en de mogelijke shift mapping opties uit: http://e-tubeproject.shimano.com/over/semisyncroshift.html.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels