nieuws

Freebike start werving bij Pandasia

Fietsen 1115

In Ouwehands Dierenpark, op een steenworp afstand van de beroemde pandaberen Xing Ya en Wu Wen, heeft Freebike hun vooruitstrevende concept gepresenteerd aan een select aantal Nederlandse dealers. Na maanden van voorbereiding gaat het project vanaf 1 september a.s. daadwerkelijk van start.

Freebike start werving bij Pandasia
Maarten Akkers (l.) en Rob Beset lichten toe hoe Freebike succesvol in de markt gezet wordt en optrekt met dealers als ambassadeur. Foto Arnauld Hackmann

Freebike is een gloednieuw concept dat werkt vanuit een vraag-gestuurde productiefilosofie. Consumenten kunnen door middel van een e-bike configurator online hun  e-bike samenstellen, bestellen en binnen 72 uur door een deelnemende dealer laten afleveren. Daarnaast kunnen consumenten de fietsen ook samenstellen en bestellen bij diezelfde dealer in de winkel.

Samen groot maken

Maarten Akkers nam, als één van de initiatiefnemers, zijn toehoorders mee terug in de tijd. Hij vertelde hoe hij tot dit idee gekomen was en hoe hij samen met onder andere Rob Beset, die als consultant bij Freebike betrokken is, vormgegeven heeft aan het concept. “Na lang zoeken wisten we een fabrikant te vinden die binnen 24 uur de geconfigureerde fiets kon leveren. Dat vonden we wat al te ambitieus, dus dat hebben we maar op 72 uur gezet. Samen met jullie gaan we dit groot maken”, stelde Akkers.

Pandasia e-bike

Freebike is een nieuw initiatief dat nu uit de startblokken komt en waarvoor nog allerlei groeiplannen bestaan. Die zullen op termijn uitgevoerd worden. Behalve dat consumenten hun eigen fiets kunnen samenstellen, kunnen bedrijven dat ook doen. Ter illustratie werden twee speciale Pandasia e-bikes uitgereikt aan de verzorgers van de pandaberen in Ouwehands Dierenpark. Marcel Boekhoorn, de grote gangmaker van het Pandaproject in de dierentuin, vertelde hoeveel voeten dit langdurige traject in de aarde heeft gehad.

Sterke ambassadeurs

Aansluitend werd het Freebike project uitgelegd en toegelicht aan de genodigde dealers. “Mijn kinderen bestellen al jaren online hun spullen. Het koopgedrag van mensen is nu totaal anders dan 10 jaar geleden. Daarom is online marketing zo belangrijk,” zei Rob Beset. “Dat u hier zit is niet toevallig. Wij willen dealers die in het concept geloven en zich er als ambassadeur sterk voor maken. Wij gaan ervoor zorgen dat we online heel goed zichtbaar zijn. Met uw kwaliteiten en uw winkel willen we offline goed zichtbaar zijn.” Beset beloofde de deelnemende dealers regiobescherming en zei te streven naar een netwerk van 150 tot maximaal 200 dealers.

Business Class

Binnenkort zullen Rob Beset en Maarten Akkers hun opwachting maken in het TV-programma Business Class van Harry Mens, dat op zondagmorgen uitgezonden wordt op RTL7. “Daar gaan we vertellen dat Freebike ook open staat voor bedrijfsprojecten, waarvoor we customized fietsen kunnen leveren”, laat Akkers weten. “We kunnen daarin ook samenwerken met dealers, die bij ons aankloppen voor bedrijfsprojecten in hun regio.”

Foto's

Reageer op dit artikel