nieuws

Verwimp lanceert Superior Bikes

Fietsen 1160

Louis Verwimp heeft de exclusieve Benelux distributierechten verworven van het Nederlands-Tsjechische fietsmerk Superior Bikes, dat een complete range aan fietsen in de collectie heeft. Van high end mountainbikes tot racefietsen tot trekking en e-bikes.

Verwimp lanceert Superior Bikes
In 2002 fuseerde Superior met BIKE FUN International, dat in handen is van een groep Nederlandse beleggers en fietsliefhebbers. Foto Louis Verwimp

Superior werd opgericht in 1996 en groeide in zes jaar uit tot een volwassen fietsmerk met een breed scala aan modellen. De grootste mijlpaal was in 2002 toen Superior fuseerde met BIKE FUN International, dat in handen is van een groep Nederlandse beleggers en fietsliefhebbers. Toen begon een nieuw tijdperk voor Superior. In de jaren, die daarop volgden, transformeerde Superior tot een van de belangrijkste fietsproducenten van de centrale Europese markt met een productie van ruim 200.000 fietsen op jaarbasis. Sinds een paar jaar heeft Superior zich verder doorontwikkeld om nadrukkelijker op de Europese markt aanwezig te zijn en daardoor het marktaandeel in meer Europese landen uit te breiden en te vergroten.

Serieuze stappen

Aan de lijst van Europese landen wordt Nederland & België nu toegevoegd. Superior werd op beperkte schaal al in Nederland verkocht, door Louis Verwimp BV uit Valkenswaard nu als officiële distributeur voor de Benelux-markt aan te stellen, wil Superior serieuze stappen gaan maken. Ad van Opstal, sinds enkele maanden Productspecialist High End verantwoordelijk voor Verwimp’s exclusieve merken, vertegenwoordigt nu ook Superior. Hij is blij het nieuwe merk aan boord te hebben. “Het is echt een merk om iets moois mee te gaan doen. Dat willen we graag samen met gespecialiseerde dealers doen, die weten dat een vertrouwde onderneming als Verwimp er achter staat. Dat is voor hen ook een bevestiging dat Superior een merk zal zijn dat in de Benelux structureel opgebouwd wordt met goede ondersteuning en niet snel van de markt verdwijnt.”

Uitgebreide collectie

De collectie van Superior is met ongeveer 300 modellen omvangrijk te noemen en bestaat uit grotendeels mountainbikes (hardtail en full suspension), e-MTB’s, racefietsen, urban bikes, kinderfietsen en een speciale MODO lijn, MODO dames MTB’s met een op dames afgestemde geometrie met een bijpassende kleding- en accessoires lijn. De uitgebreide MTB-collectie van Superior is gepositioneerd in het hoge mountainbike segment. Om de fietsen zo goed mogelijk op de sportieve doelgroep af te stemmen wordt dankbaar gebruik gemaakt van de feedback van een professioneel MTB Team. “Neem bijvoorbeeld de geometrie van de fietsen. Die is werkelijk geweldig en dat komt onder andere door de feedback van het team,” zegt Van Opstal. “De afmontage is ook helemaal top, waardoor het werkelijk prachtige fietsen zijn.” Behalve gewone mountainbikes heeft Superior ook elektrische MTB’s in de collectie, die allemaal uitgerust zijn met Shimano Steps. “Dat segment groeit alleen maar en met Superior kunnen we uitstekend in die behoefte voorzien,” aldus Van Opstal.

Geen internetconcurrentie

Volgens Van Opstal wordt een select aantal premium dealers in staat gesteld de collectie van Superior te gaan verkopen. “We zoeken goede, sportieve dealers die er voor gaan en ook in staat zijn dit soort fietsen te verkopen. Daar is gespecialiseerde knowhow voor nodig,” licht Van Opstal toe.

Superior zal onderscheidend zijn o.a. omdat het niet “overal” staat en dus geen last heeft van internetconcurrentie.

Onder de indruk

De komende maanden zullen dealers geïnformeerd worden over Superior Bikes en tijdens de dealershows van Louis Verwimp BV worden de fietsen uit de 2018 collectie duidelijk gepresenteerd. “We zijn benaderd met de vraag of dit voor ons een interessant merk is,” laat Louis Verwimp weten. “We hebben er naar gekeken en ook de fabriek in Tsjechië bezocht, waar we onder de indruk van terug kwamen. Superior heeft een grote collectie fietsen, waaruit wij een prima selectie kunnen maken van modellen, die voor de Benelux-markt zeer interessant zijn. Superior kan voor veel dealers een waardevolle aanvulling op het assortiment zijn, zoals het dat ook voor ons is.” Hij geeft aan Superior niet overhaast in de markt te willen zetten, maar stap voor stap met goede en toegewijde dealers, die goed in staat zijn een merk van dit niveau te kunnen verkopen.

Foto's

Reageer op dit artikel