nieuws

Eerste editie Dutch MTB Trail Awards

Fietsen 332

Voor het eerst worden de DMT (Dutch MTB Trail) Awards uitgereikt op 30 juni. Dit initiatief is door twee gepassioneerde MTB’ers in het leven geroepen om lokale baanbouwers en MTB-verenigingen één keer per jaar in het zonnetje te zetten en een hart onder de riem te steken.

Eerste editie Dutch MTB Trail Awards
Voor het eerst worden de Dutch MTB Trail Awards uitgereikt, op 30 juni 2017. Beeld DMT

De DMT Awards worden uitgereikt in 6 categorieën. Waarvan ‘de Gouden Schop’ als publieksprijs de meest prestigieuze Award betreft. De Gouden Schop wordt toegekend aan de vereniging met de beste MTB-trail op grond van onderhoud en rijervaring. Stemmen kan op: http://mtbtrailawards.com/Stem.html. Het initiatief gebeurt in samenwerking met de NTFU, Natuurmonumenten, MTBRoutes.nl en Cube Bikes.

Meer categorieën naast Publieksprijs

De overige categorieën worden door de DMT-jury uitgereikt voor onder meer het beste technische segment, de meest duurzame natuursport route, beste bikepark en beste nieuwe binnenkomer. Stemmen kan tot een week voor de uitreiking op 30 juni 2017. Prijzen worden opgesteld in samenwerking met onze partners en de definitieve uitreikingslocatie wordt half mei bekend gemaakt.

Erkenning

DMT is een verbindende en onafhankelijke organisatie met als missie het bevorderen van de aanleg van MTB-trails in Nederland. DMT wil zich inzetten voor de erkenning van vrijwilligers en regionale baanbouwers. “Wij merken dat er vanuit de community niet alleen toenemende aandacht is voor het onderhoud en duurzaamheidsbelang van de MTB-routes, maar ook voor een stukje erkenning voor degenen die zich onvoorwaardelijk inzetten voor alle mede MTB’ers,” aldus Robert van Rooijen, initiatiefnemer en oprichter DMT Awards.

Jaarlijks terugkerend evenement

Het is de bedoeling dat de Dutch MTB Trail Awards een jaarlijks evenement worden, waarbij op basis van een verkiezing winnaars worden geselecteerd. Bart van de Vossenberg, Marketing Manager NTFU: “De speerpunten zijn duurzaamheid, erkenning, sportontwikkeling en toegankelijkheid. Goede routes vallen niet uit de lucht. Honderden vrijwilligers steken wekelijks veel tijd en energie in het ontwikkelen en onderhouden van mooie trails. Wij hopen dat de MTB Trail Award mountainbikers inspireert om hun steentje bij te dragen. Door hun lokale trailcrew of club te ondersteunen of zelf de handjes te laten wapperen tijdens een klusdag.” De NTFU zet zich in voor de belangen van wielrenners en mountainbikers zodat zij nu en in de toekomst kunnen blijven genieten van onze sport, op de weg en op de trails.

Cube Bikes ondersteunt

Cube Bikes ondersteunt het initiatief. Carola Noordermeer, marketing manager Cube Bikes: “Dankzij de mensen die zich actief inzetten om de trails te onderhouden kan er in Nederland lekker worden gemountainbiked. Het is een aanmoediging voor de vrijwilligers om het werk bekroond te zien worden met een award. Wij ondersteunen dit initiatief dan ook van harte.”

Vote, Share & Win

Vanaf het Paasweekend tot en met de uitreiking geeft DMT in samenwerking met Cube Bikes wekelijks toffe prijzen en MTB-goodies weg. Deze prijzen kun je winnen door ons te volgen op Facebook, je stem achter te laten en de Poll te delen: https://www.facebook.com/mtbtrailawards.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels