nieuws

Nieuwe producten en nieuw dealerportal ENRA

Fietsen 426

Op 1 april lanceert ENRA een nieuw productassortiment én een nieuw dealerportal. In dit artikel licht Douwe Boeijenga, directeur van ENRA verzekeringen, de nieuwe producten en nieuwe dealerportal toe en de daarbij behorende achterliggende keuzes.

Nieuwe producten en nieuw dealerportal ENRA
Douwe Boeijenga: “De nieuwe dealerportal van ENRA is zo ingericht dat het voor dealers nóg makkelijker wordt om een verzekering af te sluiten of een schade te melden."

– Sponsored content door ENRA Verzekeringen

Vorig jaar heeft ENRA haar productassortiment drastisch gewijzigd. Dit werd gedaan in verband met de toenemende schadelast en ENRA lanceerde drie producten: ENRA Basis, ENRA Plus en ENRA Optimaal. Ook werd de regio-indeling uitgebreid naar zeven regio’s.

Wat gaat er dit seizoen veranderen?

“In het nieuwe seizoen kan de consument, via het retailkanaal, nog kiezen uit twee producten: ENRA Basis en ENRA Optimaal. ENRA Basis is een goedkope diefstalverzekering”, aldus Douwe Boeijenga. “Bij ENRA Optimaal kan de consument kiezen uit een diefstal- of een cascodekking. Er is geen prijsstijging meer meeverzekerd bij ENRA Optimaal.”

ENRA Plus is dus niet langer verkrijgbaar?

“Nee, ENRA Plus verkopen wij niet meer via het retailkanaal. Online kunnen consumenten deze verzekering wel afsluiten. Bij dit product heeft de consument vanaf het eerste jaar een eigen risico van tien procent.”

Waarom is het ENRA Plus product niet meer verkrijgbaar via het retailkanaal?

“Na onze productlancering vorig jaar hebben wij continu alle feedback op onze producten verzameld. Ook hebben wij eind 2016 een grootschalig klanttevredenheidsonderzoek gedaan onder dealers. Hieruit is gebleken dat er te weinig draagvlak was om een product met marge-inhouding te verkopen. Dit heeft ons doen besluiten om het Plus product niet langer via het retailkanaal aan te bieden.”

Zijn er nog andere opvallende wijzigingen?

“Vanaf april zijn onze 1-jarige verzekeringen ook in een doorlopende variant verkrijgbaar. Bij deze doorlopende verzekering kan de consument ervoor kiezen om de premie per maand of per jaar te betalen. Ook lanceren wij op 1 april een verzekering speciaal voor racefietsen en MTB’s. Deze verzekering heeft een Optimaal Casco dekking. Tot slot is ENRA Pechhulp los verkrijgbaar.”

De dealerportal van ENRA wordt op 1 april ook vernieuwd. Wat kunnen dealers verwachten?

Douwe Boeijenga: “Per 1 april gaan wij over op een nieuw ICT-systeem. Hierdoor komen onze fietsverzekeringen én bromfietsverzekeringen in een systeem te staan. Daarom is de dealerportal ook vernieuwd. De nieuwe dealerportal is nu zo ingericht dat het voor onze dealers nóg makkelijker wordt om een verzekering af te sluiten of een schade te melden. Daarnaast kunnen wij dealers beter informeren in de nieuwe omgeving.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels