nieuws

Gazelle introduceert private lease-pakket

Fietsen 2745

Gazelle introduceert Privé Lease, een vorm van fietsleasing waarbij het onderhoud erbij in zit en de e-bike eigendom blijft van de leasemaatschappij. Vorig jaar introduceerde Gazelle al het Gazelle Privé Plan. Dat is een financieringsproduct zonder onderhoud waarbij de consument direct eigenaar van de e-bike wordt.

Gazelle introduceert private lease-pakket
Private Lease biedt de consument een nieuwe, zorgeloze manier van e-biken. Foto Gazelle

De looptijd van het Gazelle Privé Plan kies je zelf (24, 36 of 48 maanden). Volgens commercieel manager Ferdi Ertekin van Gazelle is het privéplan een succesvolle propositie: “Inmiddels is vrijwel het gehele Gazelle assortiment van fietsen en e-bikes te kopen via het Privé Plan.” De looptijd bij leasen is 36 maanden. Het onderhoud zit hier al bij in en de fiets blijft eigendom van de leasemaatschappij VWPFS. “Tijdens de pilot periode bieden we één model aan als leasefiets, de Orange C7+ HFP,” aldus Ertekin.

Dealer verzorgt aflevering en service

De consument sluit voor zowel financieren als leasen alles online op gazelle.nl af, de dealer verzorgt de aflevering. Private lease biedt de consument een nieuwe, zorgeloze manier van e-biken. Als eerste premium fietsmerk in Nederland komt Gazelle met een private lease aanbod dat bestaat uit een compleet pakket met daarin een elektrische fiets met accu naar keuze, verzekering, service, onderhoud en pechhulp. Een leasende e-biker die onverhoopt stil komt te staan, maakt aanspraak op snelle pechhulpservice van FietsNed. Het onderhoud gebeurt bij de Gazelle dealer.

Consument kan leasefiets kopen

Na de contractperiode kan de consument de fiets zelf kopen: “Als die dat niet wil, kan de dealer de fiets ook kopen. Zo niet, dan gaat de e-bike terug naar de leasemaatschappij”, geeft Ertekin aan. Fietsleasing is op dit moment dé trend volgens hem: “In het verleden zag je dat mensen net zolang spaarden totdat ze die ene fiets konden kopen. Nu merk je juist dat mensen, zeker jongere generaties, oog hebben voor andere manieren van financiering. Wij spelen daarop in met private lease, waarbij fietsers per maand een vast bedrag betalen. Het grootste voordeel is dat we fietsers geheel ontzorgen. Alle zaken die je kunt bedenken zijn in het lease-aanbod meegenomen: verzekeringen, service, onderhoud en pechhulp”, geeft Ferdi Ertekin van Gazelle aan.

Keuze in accupakketten

De Orange C7+ HFP met voorwielmotor van Panasonic is de eerste Gazelle-fiets volgens de private lease constructie. Mensen gaan voor een leaseovereenkomst naar de Gazelle-site en kiezen daar het gewenste accupakket: brons, zilver, goud of platina. De looptijd van het leasecontract is 36 maanden. Het maandbedrag hangt af van het gekozen accupakket (bandbreedte: € 71,93 – € 79,58). Mensen halen hun e-bike na bevestiging van de leaseovereenkomst af bij de dichtstbijzijnde premium Gazelle-dealer. Aan het einde van de contractduur leveren fietsers de e-bike weer in.

Reageer op dit artikel