nieuws

Brompton met e-bikes naar E-Bike Xperience

Elektrische fietsen 1254

Brompton Bicycle komt met de Brompton Electric naar E-bike Xperience (2-4 maart). De Brompton Electric is een elektrische vouwfiets. Tijdens E-Bike Xperience kunnen de eerste proefritten met de e-bike gemaakt worden.

Brompton met e-bikes naar E-Bike Xperience
De Brompton Electric is uit te proberen op E-Bike Xperience (Foto: Brompton)

De Brompton Electric is de elektrische variant op de bekende Brompton vouwfietsen. “E-bikes zijn de afgelopen jaren in Nederland enorm populair geworden, waarbij 30% van alle verkochte fietsen e-bikes zijn. Maar in steden is die groei kleiner vanwege angst voor diefstal en beperkte stallingsmogelijkheden. De Brompton Electric biedt hiervoor de oplossing, met alle voordelen van een e-bike plus de voordelen van een vouwfiets”, zegt Brompton.

Geen risico op diefstal

De Brompton Electric kan tot een derde van zijn oorspronkelijke afmetingen worden opgevouwen. Zodoende kan de e-bike overal mee naartoe worden meegenomen. “Vooral in grote steden biedt dit voordelen. Zoals niet meer eindeloos zoeken naar een plekje in een drukke fietsenstalling. Ook is er geen risico dat de fiets wordt gestolen, omdat je hem overal mee naartoe kunt nemen. Verder kan hij eenvoudig in de trein, tram of bus worden vervoerd. Hij staat symbool voor de ultieme vrijheid”, zegt Brompton.

“Nederlanders leven voor het fietsen en ze hebben als geen ander de e-bikes omarmd. Maar dat betekent wel een grote kans op diefstal en weinig ruimte om zo’n dure fiets op te bergen. We hebben al een aantal jaren met Williams Advanced Engineering samengewerkt. Samen hebben we de Williams F1 technologie geïntegreerd in onze vouwfiets”, zegt Will Butler-Adams, CEO Brompton Bicycle.

Tekst gaat verder onder video

Bluetooth-verbinding 

De Brompton Electric is volgens de fabrikant niet alleen de meest compacte e-bike ter wereld, hij is ook slim. De accu zit in een lichte, compacte tas, die eenvoudig voorop de fiets wordt geklikt en gemakkelijk kan worden meegenomen. De fiets biedt ook een Bluetooth-verbinding. Daarnaast werkt Brompton aan een app voor smartphones die hier gebruik van maakt.

Belangrijkste technische eigenschappen Brompton Electric:

  • Accu van 300 Wh, goed voor 20 tot 60 km
  • Sensor voor koppel en cadans voor soepele en natuurlijke ondersteuning.
  • Lichtgewicht: de fiets weegt vanaf 13,7 kg en de accu 2,9 kg
  • Krachtige maar kleine 250W voorwielmotor
  • 3 ondersteuningsmodi
Reageer op dit artikel