Gazelle presenteert nieuwe modellen binnen Avignon-collectie

Gazelle presenteert nieuwe modellen binnen Avignon-collectie

Gazelle introduceert twee nieuwe modellen binnen de Avignon-collectie. Naast de Avignon C380 HMB zijn er nu de C8 HMB en de C8 HMB Connect.

Het voornaamste verschil tussen beide nieuwe fietsen is dat de Avignon C8 HMB Connect een - zoals de naam al doet vermoeden - connected e-bike is. De fiets kan verbonden worden met de Gazelle app voor allerlei extra’s, zoals diefstalbeveiliging. De eigenaar krijgt dan een waarschuwing als de e-bike wordt verplaatst zonder dat de eigenaar in de buurt is. Een professioneel opsporingsteam kan de fiets vervolgens lokaliseren aan de hand van het GPS-signaal dat de fiets uitzendt.

Geïntegreerde middenmotor

De twee nieuwste Avignons zijn voorzien van een Bosch Active Line-middenmotor met een maximale koppel van 50 newtonmeter. De motor is opgenomen in het totale framedesign. Ook de batterij is te vinden in het frame: die zit laag in de onderbuis, wat volgens Gazelle de wegligging en rijstabiliteit verbetert. De bediening van de motor gaat via het stuurdisplay.

Comfort vertrekpunt bij design

De Avignon biedt fietsers een comfortabele rechtop-zithouding. Het op- en afstappen gaat eenvoudig, dankzij het lage frame met de brede doorstap. Verder beschikken de e-bikes over hydraulische schijfremmen van Magura en 55 millimeter brede anti-lek banden.

De Gazelle Avignon C8 HMB in de kleur Midnight Blue matte.
De Gazelle Avignon C8 HMB in de kleur Midnight Blue matte.

Twee kleuren

Zowel de Avignon C8 HMB als Avignon C8 HMB Connect is verkrijgbaar in de kleuren Midnight Blue matte & Dark Coral matte. De C8 HMB heeft een adviesprijs van 3.799 euro, de Connect-uitvoering komt op 3.999 euro met een 500 Wh accu.