Autoholding Riva stapt in Profile Van Ruiten

Autoholding Riva stapt in Profile Van Ruiten
In 2018 nam Rob Hilgersom Hans Struijk Fietsen aan de Minister Talmalaan over en doopte hij de winkel om tot Profile Van Ruiten Fietsen.

Riva Holding - het bedrijf achter autobedrijven Wittebrug en Davo en autoverhuurder KAV - heeft een belang genomen in Profile Van Ruiten Fietsen in Rijswijk. Vervolgens nam Van Ruiten de winkels van Profile Van der Hut in Den Haag over.

Voor Riva Holding betekent deze strategische samenwerking een uitbreiding in het aanbod van mobiliteitsoplossingen. Riva Holding wil de mobiliteitspropositie voor haar klanten verder verbreden door onder andere (lease)fietsen als mobiliteitsoplossing aan haar klanten te kunnen aanbieden via Van Ruiten Fietsen. Rob Hilgersom: “Via de strategische samenwerking met Riva Holding en de overname van de winkels van Profile Van der Hut maken we daarin nu grote stappen.”

Van Ruiten blijft zelfstandig

Binnen Riva Holding blijft Profile Van Ruiten een zelfstandig bedrijf, die de autobedrijven van Riva op het gebied van mobiliteit kan versterken. Rob Hilgersom: “Het is zeker niet zo dat bij de autobedrijven nu ook fietsen komen te staan, integendeel. Schoenmaker blijf bij je leest. Maar we kunnen elkaar wel de bal toespelen. Als bijvoorbeeld de Witteburg Groep klanten een mobiliteitsoplossing wil bieden, dan zijn wij de aangewezen partner om de fietsen te leveren. We zijn lid van Dynamo Retail en daar verandert ook niets aan. Sterker nog, Dynamo werkt al met Witteburg Lease samen in leasing, dus daarmee is het cirkeltje mooi rond.”

Harrie Hoitink

Harrie Hoitink

Hoofdredacteur Tweewieler