S.A.F.E. verwelkomt Dynamo Retail Group

S.A.F.E. verwelkomt Dynamo Retail Group

Dynamo Retail Group is als nieuwe deelnemer toegetreden tot de Raad van Advies van de Stichting Aanpak Fiets- en E-bikediefstal, S.A.F.E. Door de toetreding van Dynamo Retail Group kan de stichting verder bouwen aan de ambitie van de organisatie: aanpak van e-bike- en fietsdiefstal.

Met de komst van Dynamo Retail Group zijn de belangen en inbreng van de vakhandel gekoppeld aan de missie van S.A.F.E.: het terugbrengen van de schade door fiets- en e-bikediefstallen, het verhogen van de aangiftebereidheid en het terugdringen van de economische en sociale schade die het gevolg is van de nog steeds stijgende stroom van diefstallen.

Uitgebreid dienstenpakket

Dynamo Retail Group verzorgt een uitgebreid dienstenpakket voor ruim 860 winkels in Nederland, België en Duitsland met de formules Bike Totaal, Profile 'de Fietsspecialist' en Dynamo Retail Service. Met de toetreding van Dynamo Retail Group is ook de vakhandel van de tweewielerbranche aangesloten aan het geheel van inmiddels meer dan twintig samenwerkende private en publieke organisaties in S.A.F.E.

Registratie van e-bikes

Guus Wesselink, Voorzitter S.A.F.E. a.i.: “Nu er met de ministeries van Infrastructuur en Waterstaat en Justitie en Veiligheid gewerkt wordt aan het registreren van e-bikes en andere waardevolle fietsen bij de RDW, is de inbreng van het vakhandelsnetwerk met de fietswinkels van Dynamo Retail Group van grote waarde. We zijn dan ook zeer blij met de toetreding van Dynamo Retail Group.” Door de registratie van e-bikes wordt het koppelen van de naam van de eigenaar aan de e-bike eenvoudiger. Hierdoor is de fiets beter bekend en weet de branche welke klanten benaderd kunnen worden voor service aan de fiets, ook na doorverkoop.

Ondernemers ontzorgen

Dynamo Retail Group, Jeroen Schrijver: “Vanuit de gedachte dat we onze aangesloten ondernemers ontzorgen, is een deelname in S.A.F.E. een logische stap. We willen onze know how over de werkprocessen in de fietsenwinkels en onze ervaring met centrale dataverwerking en kassakoppelingen in de praktijk ten dienste stellen van de samenwerkende partners in S.A.F.E., voor het terugdringen van fietsdiefstal. Het mede-ontwerpen van een goede registratie en terugdringen van de administratieve last voor de fietsenwinkels past daar goed bij.”