nieuws

Merida pakt op Bike MOTION uit met limited edition Reacto Disc YC

Winkel 673

Merida is ook dit jaar weer van de partij op de Bike MOTION. Net als vorig jaar toont het merk op de stand een spectaculaire limited edition racefiets: de Merida Reacto Disc YC Edition. Op de E-bike Xperience is Merida ook aanwezig waar hun sportieve e-bikes getest kunnen worden.

Merida pakt op Bike MOTION uit met limited edition Reacto Disc YC

Deze aerodynamische racefiets met schijfremmen is niet alleen spectaculair om te zien, ook de afmontage van de Reacto Disc YC is speciaal. Waar de vorige limited edition racefiets van Merida met noorderlicht kleurstelling geïnspireerd was door een natuurverschijnsel, is dit jaar gekozen voor high tech en science-fiction invloeden. De donkere metallic basiskleur doet sterk denken aan de kleur van Opaal edelstenen, de belijning symboliseert energiestromen en sporen op printplaten.

Afmontage Reacto Disc YC

Het CF2 carbon frame is afgebouwd met een combinatie van mechanische Shimano Dura-Ace derailleurs en Shimano Ultegra schijfremmen, Vision Metron 55 carbon wielen, FSA SL-K Light carbon cranks, Vision Metron 4d Flat carbon aero-stuur en Prologo Zero 2 zadel. De Reacto Disc YC is een in éénmalige en gelimiteerde oplage geproduceerde fiets en is dus met recht een limited edition. Deze eyecatcher is aantrekkelijk geprijsd met een adviesprijs van normaal € 4.499,- voor € 3.999,-. Naast de Reacto Disc YC zal er een brede selectie aan racefietsen, mountainbikes, gravelbikes en e-mountainbikes te zien zijn op de stand van Merida in hal 9, met als absolute hoogtepunt de Warp TT tijdritfiets van Team Bahrain Merida.

Merida ook op E-bike Xperience

Merida is ook vertegenw00rdigd op de E-bike Xperience. Op de stand langs het testparcours zijn sportieve elektrische fietsen te testen met alle actuele typen Shimano STEPS motoren; van de krachtige STEPS E8000 tot de stille, zuinige E5000 motor. Nieuw is ook het eSpresso City frame met montage van de accu aan de zitbuis. Het compleet nieuw ontwikkelde frame zorgt voor een prima stabiliteit bij deze fiets met lage instap. De eSpresso City modellen zijn verkrijgbaar met het complete gamma aan Shimano STEPS motoren.

Merida staat op de Bike MOTION in hal 9 op stand C084 en C100 en op E-bike Xperience in hal 1, stand C116.

Klik hier voor meer noviteiten van Bike MOTION

 

 

 

Foto's

Reageer op dit artikel