nieuws

Vittoria breidt aanbod MTB-banden uit met skinwall tires

Winkel 677

Bandenspecialist Vittoria breidt het assortiment MTB-banden in het XC-segment uit met de in de markt zo gewilde skinwall tires. Op Vélovak presenteert Vittoria daarmee een nieuwe lijn banden die lichter is.

Vittoria breidt aanbod MTB-banden uit met skinwall tires
De Vittoria Air-Liner is een buis van schuim voor in een tubeless MTB-band.

De nieuwe skinwall tires van Vittoria, te zien op de komende Vélovak, hebben naast een laag eigen gewicht ook een fraaie retro-uitstraling. De band is voorzien van een zeer soepel 120 Tpi karkas. Daarnaast is het loopvlak is voorzien van grafeen. Verder is de band voorzien van TLR. De skinwall tires worden geleverd in 3 loopvlakprofielen.

Vittoria Air-Liner

Daarnaast brengt de bandenspecialist de Air-Liner op de markt. Dit is een buis van schuim voor in een tubeless mtb-band. Deze is speciaal ontworpen om de velg te beschermen, de grip te vergroten en lekke banden te voorkomen. De buis is gemaakt van een nieuw soort polymeer. Het absorbeert hoogfrequente trillingen waardoor het comfort toeneemt. De Air-Liner is verkrijgbaar in 4 verschillende maten. Hij kan zowel op standaard wielen als tubeless wielen gebruikt worden, met tubeless banden en met elk soort vloeistof.

Vélovak is inkoopmoment

De data van de beurs, van zondag 9 september tot en met dinsdag 11 september, vormen een mooie aftrap als inkoopmoment voor het nieuwe seizoen. “De retail kan deze gelegenheid gebruiken om te netwerken, zich te oriënteren voor het komende seizoen, nieuwe merken te zoeken en de handel met de bestaande merken uit te breiden”, benadrukt initiatiefnemer Will Scheper. E-bike merken die op Vélovak te zien zullen zijn: Elby, Huyser, Freebike, Ebike Das Original (Ebike Factory), Oxford, VSF Manufaktur, Trenergy, Keola en Van Dijk.

Alles voor de vakhandel in 1 platform

De beurs biedt op alle vlakken van de fietsenbusiness relevante inhoud. Voor fietsen een breed aanbod stadsfietsen, elektrische fietsen, racefietsen en mtb’s. Verder onderdelen en accessoires, kleding, en sportvoeding. Voor de werkplaats is er aanbod in gereedschap, werkplaatsinrichting en kleinmateriaal. Aanvullende retailservices zijn er in de vorm van verzekeringen, winkelautomatisering en technische trainingen.

Uitje voor het hele team

Bezoekers aan Vélovak kunnen zich gratis inschrijven. Om verzekerd te zijn van de professional als bezoeker, moeten bezoekers een KvK-nummer bij hun aanmelding invoeren om zich te registeren. Beursmanager Mascha de Bruin: “Je kunt dus je hele team meenemen, inclusief de parttimers en hulpkrachten. Een leuk uitje voor het hele team, gezellig en met inhoud.” Hebt u zich nog niet vooraf geregistreerd, dan kan dit ook nog op de dag van bezoek bij de receptie van Evenementenhal Gorinchem.

Informatie Vélovak

Op 9, 10 en 11 september staat er in Gorinchem een onafhankelijk platform met alles voor de distributeurs en winkeliers uit de fietsenbranche in de Benelux.

  • Entree: Gratis bij inschrijving met KvK-nummer
  • Locatie: Evenementenhal Gorinchem, Franklinweg 2, 4207 HZ Gorinchem
  • Openingstijden: Zondag 9 september 12:00 – 17:00 uur
  • Maandag 10 september 14:00 – 21:00 uur
  • Dinsdag 11 september 14:00 – 21:00 uur
  • Parkeren: Gratis
  • Catering: Drankjes zijn gratis, catering tegen schappelijke tarieven.

Meer informatie vind je op de website van Vélovak.

Lees alles over Vélovak in het speciale Vélovak Dossier op tweewieler.nl.

Reageer op dit artikel