nieuws

Een tweede leven voor afgedankte fietsonderdelen

Winkel 1136

Anneke Dubbeld van Dubbel Dingen maakt kunst en gebruiksvoorwerpen van afvalmateriaal en dan met name van gebruikte fietsonderdelen. Daarvoor zoekt ze regelmatig in de afvalbakken van fietsenwinkels.

Een tweede leven voor afgedankte fietsonderdelen
Anneke Dubbeld in haar werkplaats. Bewerken van fietsonderdelen is bijzonder arbeidsintensief.

Anneke Dubbeld van Dubbel Dingen geeft afgedankte fietsonderdelen zo een tweede leven.  Ook krijgt ze regelmatig afgekeurde onderdelen van fabrikanten waarmee ze aan de slag gaat. Ze gebruikt onder andere fietsbanden, tandwielen, fietslampjes of bagagerekjes en maakt van elk materiaal een uniek product.

De doelgroep van Dubbel Dingen bestaat uit fietsliefhebbers en mensen die van unieke items houden. “Mijn producten zijn te vinden in design winkels, maar hangen ook in de showroom van fietsfabrikanten of in sportscholen. Fietsenwinkels vinden het leuk om producten van Dubbel Dingen in hun winkel te hangen.”

Een spaak bijvoorbeeld is niet gemaakt om te buigen en dan doe ik dat juist wel. Daar maak ik sieraden van zoals armbanden en oorbellen.

Ze begon ruim een jaar geleden met haar eigen bedrijf Dubbel Dingen en merkte al snel dat er veel belangstelling was. Regelmatig kloppen mensen bij haar aan met een bijzondere wens.
De showroom van Dubbel Dingen zit in Doetinchem en Anneke deelt die ruimte met haar man Jacob Pot, van JPTrading&gineering. Achter de showroom heeft Anneke haar werkplaats.

Arbeidsintentensief

De bewerking van de onderdelen is arbeidsintensief. “Ik heb speciaal gereedschap en sta regelmatig achter de draaibank te frezen en te boren. Een spaak bijvoorbeeld is niet gemaakt om te buigen en dan doe ik dat juist wel. Daar maak ik sieraden van zoals armbanden en oorbellen.”

De verkoop van de producten gaat via haar website (dubbeldingen.nl) en via Facebook. “Zo krijg ik steeds meer bekendheid. Nadat Tweewieler een bericht van mij gedeeld had op Facebook, kreeg ik veel reacties van fietsenwinkels. Winkeliers vinden het leuk om een product van Dubbel Dingen als relatiegeschenk te geven bij jubilea of een opening.”

Lees het volledige artikel over Dubbel Dingen in het januarinummer van Tweewieler. Bent u al abonnee? Dan heeft u direct toegang tot de digitale editie van Tweewieler

Foto's

Reageer op dit artikel