Sprekers

       
  Bart van Luijk
Sales Trainer & Coach/Ondernemer/Auteur/Presentator/Eigenaar at DOOR Training & Coaching/Veranderaar 
 
 

Bart zelf is niet voor een gat te vangen. Als auteur schreef hij 68 boeken, als klantgerichtheidsgoeroe zette hij samen met de Erasmus Universiteit ‘klantgerichtheid’ voor het bedrijfsleven en de overheid op de kaart. Als presentator vulde hij zalen met 5 tot 5.000 deelnemers. Als ondernemer breidde hij DOOR Training & Coaching uit tot een internationale onderneming. Als organisator stak hij zijn nek uit met de gedurfde M&M-congressen in de Rotterdamse Kuip en de bossen van Doorn. Als trainer ontwikkelde hij resultaatgerichte klantgerichtheid- en verkoopprogramma’s waar General Motors met Opel in de jaren negentig in heel Europa van profiteerde. Als veranderaar is hij de bedenker en inrichter van het verrassende Veranderhuis te Doorn en als voorzitter van de Sportclub Neptunus is hij sinds 1997 de stille kracht achter de successen van Neptunus in Rotterdam.

 
     
 

Jack Oortwijn
Hoofdredacteur Tweewieler & Bike Europe

 
 

Jack Oortwijn is hoofdredacteur van Tweewieler en van het internationale vakblad voor de fietsindustrie – Bike Europe. Hij is dat al heel lang – zo’n 30 jaar. Na eerst bij de afdeling communicatie van een auto en motorfiets-importeur werkzaam te zijn geweest, startte Jack Oortwijn in 1985 bij Tweewieler. Tien jaar later is op zijn initiatief het blad Bike Europe opgericht wat inmiddels binnen de wereldwijde fietsindustrie zeer bekend is door, naast het maandblad, ook de email nieuwsbrieven (die tevens in het Chinees verschijnen) en de druk bezochte website.

Jack Oortwijn heeft 18 jaar geleden ook de aanzet gegeven tot de organisatie van de Tweewielerwinkel van het Jaar Verkiezing door het vakblad Tweewieler. Sindsdien is deze Verkiezing uitgegroeid tot prestigieus evenement wat ten goede komt aan de deelnemers. Genomineerden, finalisten en de uiteindelijke winnaar worden er in vele opzichten beter van; niet in de laatste plaats qua omzet.

Jack Oortwijn zal samen met Bart van Luijk de presentatie verzorgen van de finale van de Tweewielerwinkel van het Jaar Verkiezing en de uitreiking van de titel Tweewielerwinkel van het Jaar 2015 evenals de Publieksprijs 2015.

 
       
  Jaap Merkus
Algemeen directeur van Gazelle 
 
 

Jaap Merkus is algemeen directeur van Gazelle en voorzitter van de afdeling Fietsen van RAI Vereniging. Daarvoor werkte hij bij McKinsey en Accenture en tien jaar in diverse (internationale) marketingfuncties bij Philips. Gazelle is sinds 2011 onderdeel van Pon, de internationale handels- en serviceorganisatie met een grote diversiteit aan activiteiten. “Pon is actief in vele vormen van mobiliteit en daar past Gazelle uitstekend in. Bijvoorbeeld de sterke opmars van elektrische fietsen biedt goede kansen om het fietsgebruik nog verder te laten groeien”, aldus Merkus.

“Nederland is een uniek fietsland; nergens ter wereld wordt zoveel en zo veelzijdig gefietst.” Het verder versterken van de positie van de fiets en het fietsgebruik ziet hij bij uitstek als taken voor de branchevereniging. “Door gezamenlijk data te verzamelen, te analyseren en te gebruiken in de ‘bewijsvoering’ bij het aanwijzen van knelpunten in bijvoorbeeld fietsinfrastructuur, -diefstal en -veiligheid. Dat geldt ook in fiscale dossiers zoals de werkkostenregeling, bedrijfsfietsenregeling, bijtelling fiets van de zaak en een modern mobiliteitsbudget. Tot slot wil de branche ook verantwoord omgaan met end-of-life fietsaccu’s, waarvoor de branche inmiddels een goed inzamelsysteem heeft kunnen ontwikkelen.”