video

VIDEO: campagne AlertOnline

Retailing 434

De campagne AlertOnline is onlangs gelanceerd. AlertOnline vraagt twee weken per jaar aandacht voor online veiligheid en cybersecure gedrag om Nederland bewuster en veiliger online te laten zijn. Softwareleverancier FYN heeft meegewerkt aan de video voor de AlertOnline campagne.

VIDEO: campagne AlertOnline

Edwin Sanderse, oprichter van FYN Software: “De SIDN (de waakhond van nl.domeinnaam, red.) had ons gevraagd om mee te werken aan een video over open veiligheidsstandaarden. In de film maakt men meteen kennis met Piet Bondje, onze nieuwe sales manager.” Bekijk hier de video van AlertOnline

Over AlertOnline

Alert Online één keer per jaar, twee weken lang, aandacht voor online veiligheid. Alert Online is een gezamenlijk initiatief van overheid, bedrijfsleven en wetenschap en heeft als doel de kennis over en bewustwording rond online veiligheid te vergroten en mensen stimuleren om daarnaar te handelen en tijdig maatregelen te nemen. De campagne richt zich op burgers, zelfstandig ondernemers, bedrijven, organisaties en hun medewerkers.

Nederlanders steeds vaker en langer online

Op het werk, op school, thuis of onderweg, iedereen is voortdurend online, ook ondernemers. Met de telefoon, tablet of computer. Gelukkig bent u zich ook steeds meer bewust dat dit risico’s met zich meebrengt. Maar weten we ook wat kunnen doen om risico’s te voorkomen? Cyberaanvallen worden continu geavanceerder en zijn lastiger te herkennen. Continue bewustzijn over online veiligheid is aandachtspunt, maar daarmee zijn we er nog niet. We moeten ook weten wat we kunnen doen en hoe dat moet.

Cyber Skills

Investeren in deze gedragsverandering rond cybersecurity draait om het geven van het goede voorbeeld door werkgevers, werknemers en gebruikers onderling: het vragen en bieden van hulp, laten zien waar je skills op doet of waar je ze vandaan haalt. En het draait om het aanbieden van concrete tools, het centraal stellen van opleiden en doorlopende educatie. Met als doel het bevorderen van weerbaarheid, vertrouwen, kritisch denken, talent en innoverend vermogen rondom cybersecurity. Kortom: Cyber Skills. Heeft u ze?

Video

https://youtube.com/watch?v=HXdN1w-zDg4%22+frameborder%3D%220%22+allowfullscreen%3E%3C&autohide=1
Reageer op dit artikel