nieuws

Trek bijeenkomsten succesvol ondernemerschap

Retailing 701

Trek bijeenkomsten succesvol ondernemerschap
Vanuit Trek wordt de agenda, externe locatie en analyses kosteloos verzorgd, waarbij een ervaren Trek medewerker het CI-event leidt. Foto Bikeurope BV

Meer dan 150 fietsdealers gaan het Continuous Improvement-event van Trek volgen. Met als doel Continuous Improvements (CI), oftewel voortdurende voortuitgang, heeft Trek CI-events ontwikkeld waar tijdens een intensieve bijeenkomst in detail ingegaan wordt op de verschillende aspecten van succesvol ondernemerschap in de fietsbranche.

De fiets is en blijft een serviceproduct waarbij het dealerkanaal een zeer belangrijke rol heeft in de verkoop en het veilig en vakkundig onderhouden van race-, MTB en elektrische fietsen. Maar hoe ga je als fietsspecialist om met bijvoorbeeld omnichannel ontwikkelingen en zorg je voor voortdurende vooruitgang? Deelnemers van het CI-event zijn vaak de financieel eindverantwoordelijke/eigenaar, een verkoopmedewerker en /of een werkplaatsmedewerker van de betreffende dealer.

Uitgebreide SWOT-analyse

Vanuit Trek wordt de agenda, externe locatie en analyses kosteloos verzorgd, waarbij een ervaren Trek medewerker het CI-event leidt. Tijdens een CI-event worden allereerst de financiële gegevens van de dealer onder de loep genomen. Vervolgens wordt er een uitgebreide SWOT-analyse gemaakt, worden er doelen geformuleerd en komt er een concreet actieplan waar zowel de dealer als Trek direct mee aan de slag kan.

Verder dan standaard dealer-fabrikant verhouding

Daarnaast zorgt Trek voor de nodige follow up en blijft betrokken bij het uitvoeren van het actieplan. Deze aanpak vraagt een samenwerking die veel verder gaat dan een standaard dealer-fabrikant verhouding. Volgens Trek kan alleen door uitgebreid partnership die is gebaseerd op vertrouwen, openheid en vakkennis de markt succesvol bewerkt worden.

CI-event ervaringen

Bram Misseeuw eigenaar van De Fietsenmaker uit Zedelgem (BE) vertelt over zijn CI-event ervaring: “Vernieuwend. We zijn ons er nu meer van bewust dat we een beleid moeten voeren in plaats van alleen maar hard werken om het werk af te krijgen.” Auke de Vries, eigenaar van FIETSEN bij Auke uit Amsterdam zegt over zijn CI event deelname: “Fijn dat Trek als partner zoveel investeert in mijn belang, na de sessie heb je een overdaad aan inspiratie en bruis je van de energie.”

Partnership is oplossing

Trek gelooft dat partnership de oplossing is om samen met winkeliers tot het beste resultaat te komen. Daarom investeert Trek in haar dealers door Continuous Improvements (CI) events. Vanaf 2012 vinden er CI-events in de Benelux plaats, naar voorbeeld van de CI-events in de VS die vaak hoogstpersoonlijk worden verzorgd door John Burke, president-directeur Trek Bicycles.

Reageer op dit artikel