nieuws

Fietsenwinkel.nl lanceert serviceportal


Retailing 1482

Fietsenwinkel.nl lanceert serviceportal


Fietsenwinkel.nl heeft een eigen serviceportal gelanceerd. Dit serviceportal is een online platform waarop klanten van Fietsenwinkel.nl direct werk kunnen neerleggen bij een van de meer dan 120 servicepartners van Fietsenwinkel.nl. De servicepartners kunnen via deze portal direct reageren en een service afspraak inplannen.

Fietsenwinkel.nl zegt al meer dan 4.000 fietsservice en onderhoudsopdrachten in minder dan 1 maand tijd te hebben verwerkt. De serviceportal is zo gebouwd dat deze makkelijk werkt voor de servicepartner. Servicepartner manager Allard Stoute zegt: “We hebben het afgelopen half jaar hard gewerkt met specialisten van binnen en buiten de fietsbranche om te kijken hoe we een optimale klantcommunicatie konden creëren. We hebben veel klanten gesproken en gekeken wat hun belangrijkste knelpunten zijn bij service en onderhoud. We hebben ook naar andere branches gekeken, zoals bijvoorbeeld de auto-industrie, en de Apple Genius bars in de Apple stores. Op basis hiervan hebben we een geheel eigen systeem gebouwd.” De serviceportal blijkt goed te werken, gezien de nog verdere toename van de al zeer hoge klanttevredenheid.

Minimale administratie voor servicepartner

De portal is zo gebouwd dat een servicepartner met minimale administratieve inspanning zijn werk kan doen. Stoute geeft aan: “Onze servicepartners moeten natuurlijk zo min mogelijk met administratie bezig zijn en zo veel mogelijk met sleutelen, daar wordt het geld verdiend. De portal is dan ook zo gebouwd dat alles met een paar drukken op de knop verwerkt kan worden. Zo kan een servicepartner in het geval van garantiewerk dat voor rekening van Fietsenwinkel.nl komt met één druk op de knop de factuur aan ons sturen.” 

Focus op win-win situatie

“Voor Fietsenwinkel.nl ligt de focus bij de samenwerking met de servicepartners op een win-winsituatie,” zegt commercieel directeur Edouard Rekko. “Een belangrijk element hierin is dat Fietsenwinkel.nl geen entree fee vraagt, en ook geen vaste maandelijkse bijdrage. Het is voor ons belangrijk een netwerk te bouwen waar iedereen profijt van heeft. We vinden het niet passen om ook vaste vergoedingen te vragen. Fietsenwinkel.nl streeft naar een lange duurzame relatie waarin de belangen van de servicepartners en Fietsenwinkel.nl in lijn liggen met elkaar.”

Assessment nieuwe servicepunten

Bij de intake van nieuwe servicepunten gaat Fietsenwinkel.nl niet over één nacht ijs volgens Stoute. “We nemen die heel serieus. Met elk potentieel nieuw servicepunt voeren we meerdere gesprekken, waarbij we ook kijken naar wat het reparatieniveau is, welke diploma’s er zijn, en hoe ze de klant tegemoet treden. Constateren we dat een servicepunt wat minder van niveau is, dan geven we dat aan binnen het systeem en krijgt deze geen complexe reparaties te doen. Nog belangrijker is de klantbeoordeling die we na elke reparatiebeurt vragen. Krijgt een servicepunt een slechte beoordeling, dan spreken we het direct daarop aan. We hebben ook al afscheid genomen van een aantal servicepunten die niet aan onze kwaliteitsnorm voldeden.” De 120 servicepunten zullen snel uitgebreid gaan worden. Stoute: “De belangstelling is groot, we hebben nog zeker 30 gegadigden op onze intakelijst staan.”

Reageer op dit artikel