nieuws

Doorstart Halfords mislukt

Retailing

Doorstart Halfords mislukt
De hoop is nu gevestigd op de laatste gesprekspartner, waarover geen details bekend zijn.

Halfords maakt voorlopig geen doorstart. Dat hebben de curatoren van de keten, die begin oktober failliet ging, gisteravond bekendgemaakt. De ongeveer 90 verkooppunten blijven vanaf vandaag dicht, maar de 28 franchisezaken zijn wel open.

De curatoren zijn nog in gesprek met “een serieuze overnamekandidaat” die zich pas in een zeer laat stadium meldde. Naar verwachting kan in de loop van volgende week worden meegedeeld of dit wel leidt tot een doorstart.

450 medewerkers op straat

Door de sluiting van de winkels verliezen circa 450 medewerkers hun baan. Mocht er toch een volgend hoofdstuk komen in de historie van Halfords, dan zal een deel van het personeel overgaan naar de koper. Blijft die deal ook uit, dan zal een aantal medewerkers worden gevraagd de curatoren te helpen bij de afwikkeling van het faillissement.

Redding leek nabij

Sinds het faillissement, toen er nog 536 mensen bij Halfords werkten, is volgens een woordvoerder gesproken met een aantal serieus geïnteresseerde partijen en tot voor kort leek redding nabij. De zegsman kon geen specifiek struikelblok aangeven in de onderhandelingen, “elke partij heeft zijn eigen eisen en prioriteiten”.

De woordvoerder noemde de uitkomst, zeker gezien het aanvankelijke optimisme, “des te rauwer”. De hoop is nu gevestigd op de laatste gesprekspartner, waarvan de zegsman geen verdere details kon geven. “Mocht ook dat mislukken dan openen de winkels wellicht voor een opheffingsuitverkoop. De curatoren zullen toch van de voorraden af moeten.”
Lees ook: Halfords failliet
Bron: ANP

Reageer op dit artikel