nieuws

Merida wordt contractleverancier van Bike Totaal

Retailing

Merida wordt contractleverancier van Bike Totaal
Directeur Maarten de Vos van Bike Totaal (links) en Peter Koperdraad van Merida zijn blij met de samenwerking. Bike Totaal wil voor de sportieve winkels betere merkondersteuning bieden en daarom is Merida als contractleverancier toegevoegd.

Bike Totaal voegt op 1 mei Merida als contractleverancier toe. De retailorganisatie besloot het merk op te nemen omdat het sportieve segment ondervertegenwoordigd was bij de contractleveranciers.

Ewout Paats, Productmanager bij Bike Totaal, vertelt dat Bike Totaal selectief is in de samenwerking met contractleveranciers. “Onderdeel van het winkelsegmentatieplan was een uitgebreide analyse van de dekkingsgraad van de huidige contractleveranciers per segment. Daaruit bleek dat voor het sportieve segment de contractleveranciers ondervertegenwoordigd waren en ondernemers op dit moment werken met veel verschillende merken. Bike Totaal wil voor de sportieve winkels betere merkondersteuning bieden, daarom moest er een merk bij.”

Na uitgebreid onderzoek en gesprekken met meerdere partijen heeft Bike Totaal ervoor gekozen om Merida toe te voegen aan de contractleveranciers, vertelt Jeroen Schrijver, Commercieel manager bij Bike Totaal. “Merida is een goede partij als aanvulling op onze huidige contractleveranciers. Het merk is door een collectief dealerschap breed inzetbaar, zeker voor de ondernemers die ook op de sportieve consument georiënteerd zijn.”

Aanvulling in mtb- en racefietssegment

Peter Koperdraad, Directeur Merida Benelux, is blij met de samenwerking. “Deze samenwerking is voor Merida een mooie uitbreiding. Al vele jaren zijn wij actief op de markt van sportieve fietsen en hiermee is Merida voor de Bike Totaal ondernemers een mooie aanvulling in het sportieve mountainbike- en racefietssegment. Door de sponsoring van het ProTour team Lampre-Merida en het World Cup mountainbike team Multivan Merida wordt er aanhoudend veel publiciteit gegenereerd. De Bike Totaal dealer heeft daar veel baat bij in zijn verkoopgesprek. Dat, in combinatie met de uitstekende kwaliteit, service en oog voor marktontwikkelingen, maakt dat Bike Totaal en Merida een sterke combinatie vormen”, aldus Peter Koperdraad.

Reageer op dit artikel