nieuws

Verkoop Halfords vindt plaats in december

Retailing

Verkoop Halfords vindt plaats in december

De verkoop van de 153 Halfords winkels in Nederland en België gaat volgens plan komende december zijn beslag krijgen. Zoals eerder gemeld op tweewieler.nl is onder andere de Dutch Bicycle Group (DBG) in de race voor de overname van Halfords.

 

MAASTRICHT – De verkoop van de 153 Halfords winkels in Nederland en België gaat volgens plan komende december zijn beslag krijgen. Zoals eerder gemeld op tweewieler.nl is onder andere de Dutch Bicycle Group (DBG) in de race voor de overname van Halfords.

Volgens Halfords eigenaar Macintosh Retail Group NV ligt men op schema voor de verkoop van Halfords. Nadat geïnteresseerde partijen zich hadden aangemeld, is de afgelopen maand aan meerdere partijen onder geheimhouding informatie over Halfords verstrekt.

Macintosh-woordvoerder Pat Hunen wil geen namen met betrekking tot die geïnteresseerde partijen noemen, maar meldt dat het partijen uit ‘allerlei sectoren’ zijn, waaronder strategische en financiële geïnteresseerden en leveranciers. Naast DBG is Buzaglo BV uit Almere een belangrijke Halfords leverancier.

Macintosh verwacht ‘binnen enkele weken’ reacties van de geïnformeerde partijen te vernemen en wil daarna met onderhandelingen beginnen. Die onderhandelingen zich waarschijnlijk met meerdere partijen gevoerd gaan worden en zullen volgens de Macintosh-woordvoerder dit jaar nog afgerond worden.
Macintosh maakte in juli bekend de automobiel- en rijwielketen Halfords te willen verkopen, om zich volledig te richten op Fashion en Living. Eerder dit jaar werd de telecomtak BelCompany al verkocht aan Vodafone Libertel.
Halfords behaalde in 2010 een omzet van 105 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 1 miljoen euro.

Reageer op dit artikel