nieuws

Peter Niesink nieuwe directeur verenigingszaken bij BOVAG

Retailing

Peter Niesink nieuwe directeur verenigingszaken bij BOVAG

BUNNIK – Het hoofdbestuur van BOVAG stelt Peter Niesink (39) per 1 augustus 2012 aan als directeur verenigingszaken. Samen met algemeen directeur Koos Burgman vormt hij dan de directie van BOVAG.

 

BUNNIK – Het hoofdbestuur van BOVAG stelt Peter Niesink (39) per 1 augustus 2012 aan als directeur verenigingszaken. Samen met algemeen directeur Koos Burgman vormt hij dan de directie van BOVAG.

Peter Niesink is thans directeur van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP), een beroepsvereniging met 3.500 leden. In die hoedanigheid was hij onder meer verantwoordelijk voor het herstructureren van die vereniging. Niesink deed de nodige ervaring op in de lobby en als onderhandelaar en hij was ook verantwoordelijk voor commerciële activiteiten van de NVvP. Tevens is hij redactielid van V/M, het vakblad voor verenigingsprofessionals, en doceert hij aan de Academie voor Verenigingsmanagement in het vak ‘onderhandelen’.

Soepel laten draaien van de werkorganisatie van BOVAG
Bij BOVAG bekleedt Peter Niesink vanaf 1 augustus de functie directeur verenigingszaken en zijn verantwoordelijkheid is daarbij vooral het soepel laten draaien van de werkorganisatie van BOVAG in Bunnik. Hij coördineert daartoe de werkzaamheden en hij bewaakt de voortgang van de belangrijke projecten bij BOVAG. Uiteraard binnen de kaders van het beleid zoals vastgesteld door het BOVAG Hoofdbestuur. De focus van de nieuwe directeur verenigingszaken ligt intern, maar hij zal daarnaast ook regelmatig naar buiten treden namens BOVAG.

De nieuwe directeur verenigingszaken krijgt voorts tot taak de vereniging BOVAG, en bijbehorende werkorganisatie, klaar te stomen voor de toekomst, in lijn met de BOVAG Toekomstvisie 2020. Die visie vereist immers niet alleen actie en aanpassing en keuzes van ondernemers, maar ook van hun branchevereniging zelf.

Peter Niesink is enthousiast over zijn overstap naar BOVAG: “De mobiliteitsbranche is een boeiende sector die iedereen raakt, waar veel gebeurt en waar veel op stapel staat. Ik kijk dan ook uit naar de samenwerking met de leden, het bestuur en de medewerkers van BOVAG.”

‘Snel veranderende mobiliteitsretail’
Bondsvoorzitter Geert Vermeer is blij dat met de komst van Peter Niesink de BOVAG-directie weer op volle sterkte is. “Er is veel werk te doen in de snel veranderende mobiliteitsretail. BOVAG werkt aan veel nieuwe dienstverlening voor haar 11.000 leden, die willen inspelen op veranderend klantengedrag. De ervaring en capaciteiten van Peter Niesink kunnen we daar uitstekend bij gebruiken.”

Reageer op dit artikel