nieuws

Merida-dealers hebben voorkeur voor doordeweekse levering

Retailing

Merida-dealers hebben voorkeur voor doordeweekse levering

Merida Benelux opperde bij monde van directeur Peter Koperdraad onlangs op tweewieler.nl het idee om voortaan ook op zaterdag fietsen te gaan uitleveren aan haar dealers. Merida Benelux wil graag weten wat de dealers van dit voornemen vinden. De eerste reacties zijn overwegend negatief. Dealers hebben het op zaterdag al veel te druk en gunnen de chauffeur ook een vrije zaterdag, is de teneur. Wat vindt u?

 

DOETINCHEM – Merida Benelux opperde bij monde van directeur Peter Koperdraad onlangs op tweewieler.nl het idee om voortaan ook op zaterdag fietsen te gaan uitleveren aan haar dealers. Merida Benelux wil graag weten wat de dealers van dit voornemen vinden. De eerste reacties zijn overwegend negatief. Dealers hebben het op zaterdag al veel te druk en gunnen de chauffeur ook een vrije zaterdag, is de teneur. Wat vindt u?

Het mag, maar het hoeft niet, zo reageerden vier Merida-dealers, die aangeven het op zaterdag eigenlijk al wel druk genoeg te hebben. “Voor afmonteren heb je dan hopelijk toch geen tijd,” aldus Peter Kamp. Henk op het Veld van Cycle Center Valkenburg vindt vijf bezorgdagen genoeg. Bovendien: “Geef chauffeurs de zaterdag vrij, wellicht komen ze dan een fiets kopen!”

‘Voor je het weet moet er bij ons ook op zondag geleverd gaan worden’

Ronduit negatief zijn zes dealers. Op zaterdag leveren werkt storend tijdens de verkoop, vindt Mient de Vries bijvoorbeeld. Theo Jacobs vindt dat de branche niet te ver moet doorschieten. “De supermarkten gaan al op zondag open. Voor je het weet moet er bij ons ook op zondag geleverd gaan worden. We maken buiten sluitingstijd al genoeg uren.”

Tot nu toe reageert slechts een enkele dealer positief: “Een goed plan. Maar dan wel voor tien uur leveren, zodat wij de fietsen dezelfde dag nog aan de klant kunnen afleveren,” aldus Klaassens Rijwielen. Een tussenoplossing is er ook, van Roel Peerenboom bijvoorbeeld: “Het kan gunstig zijn. Is het op zaterdag erg druk kun je ze op maandag rustig afmonteren. Anders worden de fietsen pas op dinsdag geleverd en kun je de aflevering pas op de woensdag inplannen.”

Wat is uw mening over het op zaterdag leveren van fietsen? Reageer!

Reageer op dit artikel