nieuws

Fietsplus start ‘Like & win’ actie op Facebook

Retailing

Fietsplus start ‘Like & win’ actie op Facebook

Fietsplus experimenteert al enige tijd met social media. “Tot nu toe waren we vooral bezig om ervaring op te doen. Daarvan hebben we nu dankbaar gebruik gemaakt bij het ontwerp van de nieuwe opzet voor Fietsplus”, aldus Perry Jansen, directeur van Bikes & Retail, de overkoepelende organisatie achter Fietsplus.

 

HEESCH – Fietsplus experimenteert al enige tijd met social media. “Tot nu toe waren we vooral bezig om ervaring op te doen. Daarvan hebben we nu dankbaar gebruik gemaakt bij het ontwerp van de nieuwe opzet voor Fietsplus”, aldus Perry Jansen, directeur van Bikes & Retail, de overkoepelende organisatie achter Fietsplus.

“Op basis van de ervaringen met social media en diverse gesprekken met deskundigen kwamen we tot de conclusie dat we het totaal anders moesten gaan aanpakken. We hebben het vervolgens radicaal aangepakt. We hebben de oude accounts van Twitter en Facebook afgesloten en nieuwe aangemaakt. Deze nieuwe accounts zijn direct gelanceerd in de nieuwe opmaak zoals wij die voor ogen hebben. Ook hebben we een jaarplan opgesteld met daarin de acties die we als Fietsplus gaan voeren met social media”.

Zonder plan levert social media niets op
Volgens Jansen is het hebben van een Facebook- of Twitter-account één, maar het gaat pas wat opleveren als je een plan hebt wat je ermee wilt gaan doen. “Onze volgers van het eerste uur hebben we geïnformeerd over de veranderingen. Inmiddels heeft een deel van deze volgers zich al gemeld op onze nieuwe account.”

“Om onze volgers te enthousiasmeren maar ook om het aantal nieuwe volgers een impuls te geven, starten we binnenkort met een Like & win-actie. De opzet is simpel: Like Fietsplus op Facebook en maak kans op een nieuwe Amstel Bike. Deze Like & win-actie zal lopen tot halverwege augustus en dan komt Fietsplus met nieuwe acties. Wij hebben er als Fietsplus zin in om mee aan de slag te gaan, zeker gezien de vervolgacties die wij met onze media partners hebben ontwikkeld”, aldus Jansen.

Reageer op dit artikel