nieuws

Accell Group neemt Currie Technologies over

Retailing

Accell Group neemt Currie Technologies over

Accell Group N.V. maakt bekend dat overeenstemming is bereikt over de overname van alle aandelen in Currie Technologies. Currie Technologies, gevestigd in Chatsworth (Californië), is marktleider in de Verenigde Staten in e-bikes en e-steps voor jong en oud en beschikt over een uitgebreid distributienetwerk. De overname wordt gefinancierd uit eigen middelen.

HEERENVEEN – Accell Group N.V. maakt bekend dat overeenstemming is bereikt over de overname van alle aandelen in Currie Technologies. Currie Technologies, gevestigd in Chatsworth (Californië), is marktleider in de Verenigde Staten in e-bikes en e-steps voor jong en oud en beschikt over een uitgebreid distributienetwerk. De overname wordt gefinancierd uit eigen middelen.

René Takens, CEO van Accell Group: “Currie Technologies is voor ons een uitstekende investering in e-mobiliteit in de Verenigde Staten. Steeds meer Amerikanen ontdekken de fiets als een alternatieve vorm van vervoer. Met zelf ontwikkelde elektrische tweewielers speelt Currie Technologies in op de toenemende belangstelling voor milieuvriendelijker alternatieven op het gebied van transport tegen een betaalbare prijs. De overname biedt goede synergiemogelijkheden met onze andere activiteiten in Noord-Amerika. Currie beschikt bovendien over een interessante portfolio van patenten die eveneens kansen biedt voor andere markten en landen waarin we actief zijn. Met deze overname versterken we onze marktpositie en verbeteren we onze slagkracht in de markt van elektrisch aangedreven tweewielers in de Verenigde Staten.”

De e-bike markt in de Verenigde Staten staat nog in de kinderschoenen vergeleken met Europa. De verwachting van de LEVA (Light Electrical Vehicle Association) is dat op korte tot middellange termijn de Amerikaanse e-bike markt een vergelijkbare ontwikkeling gaat doormaken als recentelijk in Europa. Momenteel wordt de markt voor e-bikes in de Verenigde Staten geschat op 50.000 fietsen. Naar verwachting zal dit aantal snel toenemen in de komende jaren.

Currie Technologies (www.currietech.com) ontwerpt en verkoopt hoogwaardige hybride elektrische fietsen en elektrisch aangedreven steps voor alle leeftijden. Met de merken I-ZIP en E-ZIP is Currie Technologies een van de belangrijkste leveranciers in de e-bike en e-step (mini e-scooter) markt in de Verenigde Staten. De onderneming levert zowel aan het grootwinkelbedrijf als aan fietsspeciaalzaken. Currie Technologies heeft 40 medewerkers in dienst en realiseert een jaaromzet van ongeveer $ 20 miljoen.

Accell Group zal investeren in marketing en technologie om de groei van Currie Technologies te ondersteunen. De verwachting is dat de onderneming binnen twee jaar zal bijdragen aan de winst per aandeel van Accell Group. Consolidatie zal plaatsvinden vanaf 1 januari 2012.
 

Reageer op dit artikel