nieuws

Leerlingpremie schooljaar 2010-2011

Retailing

Leerlingpremie schooljaar 2010-2011

BUNNIK – OOMT heeft voor het schooljaar 2010-2011 weer een leerlingpremie beschikbaar. De instroom van nieuwe leerlingen en de beschikbaarheid van voldoende leerwerkplekken hebben nog steeds deze steun in de rug nodig, ook al gaat het iets beter in de branche.

BUNNIK – OOMT heeft voor het schooljaar 2010-2011 weer een leerlingpremie beschikbaar. De instroom van nieuwe leerlingen en de beschikbaarheid van voldoende leerwerkplekken hebben nog steeds deze steun in de rug nodig, ook al gaat het iets beter in de branche.

Voor eerstejaars BBL-leerlingen op beroepsniveau 1 en 2 bedraagt de premie € 1.100. Voor alle andere BBL-leerlingen kan een leerbedrijf € 300 premie aanvragen. De school-/boekengeldregeling die OOMT voorheen had, is met de komst van deze leerlingpremie vervallen. De regeling loopt van 1 september 2010 t/m 31 juli 2011.

OOMT adviseert werkgevers om de premies in te zetten voor onderwijsdoeleinden, zoals RPT, een vergoeding van school-/boekengeld en ondersteuning van de leermeester. Een evaluatie van de leerlingpremie van vorig jaar heeft geleerd dat bedrijven deze positief waarderen en goed weten te vinden.

Jong talent
Inmiddels verbetert de economische situatie in de branche. Maar juist omdat de arbeidsmarkt een langetermijnaanpak vraagt, moet we blijven investeren in nieuwe instroom. OOMT-secretaris Bea Berndsen verwoordt dat zo: “Als er nu onvoldoende leerlingen instromen, zijn er geen geschoolde en ervaren medewerkers beschikbaar als de economie weer volop aantrekt. Dan is er aan jong talent opnieuw grote behoefte. Het is zaak om nu leerlingen aan onze branche te binden, waarbij natuurlijk hoort dat er voldoende leerwerkplekken beschikbaar zijn.”

Meer informatie
Op de OOMT-website staat onder de button “leerlingen” -> “leerlingpremie” vanaf 1 september meer informatie over de regeling, de voorwaarden en een aanvraagformulier.

Meer over OOMT en leerlingpremies leest u hier

Reageer op dit artikel