nieuws

ZEG boekte recordresultaat in 2009

Retailing

ZEG boekte recordresultaat in 2009

KEULEN (D) –Zweirad Expert Gruppe (ZEG), de grootste dealercoöperatie in de wereldwijde fietsindustrie, realiseerde in 2009 een totale omzetstijging van 10,8% tot € 393 miljoen. CEO Georg Honkomp is dan ook meer dan tevreden.

KEULEN (D) –Zweirad Expert Gruppe (ZEG) realiseerde in 2009 een totale omzetstijging van 10,8% tot € 393 miljoen. CEO Georg Honkomp is dan ook meer dan tevreden.

"2009 was een zeer succesvol jaar. Dit was het gevolg van de uitbreiding van onze aangesloten bedrijven. Met name de groeiende vraag naar e-bikes is een groot succes en is te danken aan het toenemende milieubewust denken."

Alles bij elkaar verenigt ZEG circa 900 onafhankelijke fietsdealers. De coöperatie nam begin 2009 de Franse retailorganisatie Veloland over. Het aantal aangesloten bedrijven Veloland in Frankrijk groeit snel; het aantal Veloland leden steeg van 13 tot 70.

"De plannen voor expansie in Europa konden in 2009 met groot succes verder worden uitgebouwd. In Litouwen, Estland, Letland en Polen sloten nieuwe leden zich aan bij ZEG, evenals in Nederland en België,” vervolgt Honkomp.

In Nederland en België wordt inmiddels ruim 15% van de totale omzet behaald. De Benelux is daarmee is het grootste exportgebied van ZEG.

Honkomp: “De samenwerking met de buurlanden Oostenrijk en Zwitserland is succesvol en ook hier zijn stijgingen in de verkoop van fietsen, fietsonderdelen en -accessoires opgenomen in de resultaten van 2009."

ZEG’s CEO is overtuigd is van 2010: "Gezondheid, bescherming van het milieu en de mobiliteit blijven belangrijke trends die consumenten inspireren om onze uitstekende producten te kopen. Om deze reden verwachten we dat 2010 een goed jaar te worden."

 

.

Reageer op dit artikel