nieuws

Vernieuwend bestelsysteem Biretco succesvol

Retailing

Vernieuwend bestelsysteem Biretco succesvol

BREDA – Biretco heeft in 2009 een nieuw bestelsysteem ingevoerd: het zogenaamde Mandaatsysteem. Nu het fietsseizoen is begonnen, blijkt dat ruim 50% van de opgegeven mandaten al verkocht is door de formuleondernemers en dat nagenoeg alle fietsmodellen uit de exclusieve kerncollectie op dit moment direct beschikbaar is.

BREDA – Biretco heeft in 2009 een nieuw bestelsysteem ingevoerd: het zogenaamde Mandaatsysteem. Nu het fietsseizoen is begonnen, blijkt dat ruim 50% van de opgegeven mandaten al verkocht is door de formuleondernemers en dat nagenoeg alle fietsmodellen uit de exclusieve kerncollectie op dit moment direct beschikbaar is.

Het bijzondere aan de kerncollectie van Biretco is dat formuleondernemers ruim 20 exclusieve modellen waaronder Batavus, Sparta en Gazelle af kunnen nemen middels een mandaat. Dit houdt in dat een ondernemer voor het seizoen aangeeft hoeveel fietsen er van een bepaald model worden afgenomen. Zodra er een fiets wordt verkocht, roept de ondernemer het mandaat af en wordt de juiste maat fiets geleverd.

Zo zijn de fietsen direct online op afroep beschikbaar, 24 uur per dag, 7 dagen in de week  en hoeft de ondernemer geen voorraad aan te houden. Daarnaast behoren lange levertijden tot het verleden en hoeft de ondernemer de fietsen niet meer voor te financieren. De fietsen uit de kerncollectie kennen voor de ondernemer een uitstekende marge en vanwege de exclusiviteit zijn ze niet meer bereikbaar voor stuntaanbieders.

Meer nieuws over Birectco

Reageer op dit artikel