nieuws

DBG introduceert landelijk fietsverhuursysteem

Retailing

DBG introduceert landelijk fietsverhuursysteem

SCHIEDAM – Union producent Dutch Bicycle Group (DBG) gaat nauw samenwerken met de Van der Valk Hotels en de Fletcher HotelGroup.

SCHIEDAM – Union producent Dutch Bicycle Group (DBG) gaat nauw samenwerken met de Van der Valk Hotels en de Fletcher HotelGroup.

Het FietsZekerPlan van DBG is een full-service concept, waardoor de aangesloten hotels zorgeloos fietsen kunnen verhuren. Door de samenwerking met o.a de RECRON, de Van der Valk hotels en de Fletcher HotelGroup ontstaat een landelijke netwerk van fietshuurmogelijkheden.

Samen met Falkplan lanceert DBG een fietsrouteplanner waarmee fietshuurders via de website fietsroutes kunnen samenstellen.

Volgens Stephan Räkers (foto), DBG’s commercieel directeur, kan in principe de hele Union-collectie voor verhuur ingezet worden, ook de elektrische fietsen. “Die worden uitgerust met een tag en een GPS-systeem, waarmee consumenten feitelijk van hotel naar hotel kunnen rijden. Het biedt ons de mogelijkheid de fietsen te volgen. Er wordt alleen afgerekend op basis van het werkelijke gebruik van de fietsen. De recreatieondernemers lopen geen risico, want: geen verhuur, geen factuur.”

Met het FietsZekerPlan speelt DBG in op vragen vanuit de recreatiemarkt. “Recreatiebedrijven maken door de crisis moeilijke tijden door. Ook de service en het onderhoud zijn voor hen lastig te organiseren. Door ons gebruiksvriendelijke systeem maken wij fietsverhuur een stuk eenvoudiger.”

Rivel
Heel ander nieuws uit DBG-kringen is dat het merk Rivel een comeback maakt op de Nederlandse markt. Het gaat om een collectie van zestien modellen, waaronder transportfietsen, stadsfietsen en elektrische fietsen.

Sebastiaan Puyt is aangenomen als account manager, die Rivel uitsluitend via de vakhandel gaat verkopen. Volgens Puyt wordt Rivel ook verhuurd. “Bij de Fletcher Hotel Group zal de Rivel collectie voor verhuur ingezet worden. Zij gaan er ook promotie-acties mee doen, waarbij ze weekendjes weggeven.”

Reageer op dit artikel