nieuws

NSF100 Championship for kids

Retailing

NSF100 Championship for kids

REEK – Welk kind droomt er niet van om de volgende Valentino Rossi te zijn?
Molenaar Racing Junior GP wil die droom voor iedereen mogelijk maken. Na succesvol te zijn gebleken in landen zoals Japan, Italië en België zal vanaf seizoen 2009 de Nederlandse versie van de Honda NSF100 Cup van start gaan.

REEK – Welk kind droomt er niet van om de volgende Valentino Rossi te zijn?
Molenaar Racing Junior GP wil die droom voor iedereen mogelijk maken. Na succesvol te zijn gebleken in landen zoals Japan, Italië en België zal vanaf seizoen 2009 de Nederlandse versie van de  Honda NSF100 Cup van start gaan.

De wedstrijden worden gehouden in samenwerking met de SOBW. Door de zeer lage financiële instap voor de coureur, maakt Molenaar Racing het voor iedereen mogelijk om te laten zien of Nederland het nieuwe wegracetalent tussen de 10 en 15 jaar heeft waar iedereen op zit te wachten.

De competitie zal gereden worden met een 25 tal Honda NSF100 motoren. Deze miniracer heeft de looks van een echte MotoGP racemotor, maar met een lager vermogen. Door de geringe afmetingen en het lage gewicht is deze NSF100 zeer geschikt voor onze jonge coureurs om hun talenten in een veilige, beheersbare omgeving te laten zien.

De kalender is samengesteld uit acht wedstrijddagen met 2 wedstrijden per dag. Op 8 verschillende SOBW circuits, namelijk Brakel, Lelystad, Arkel, Staphorst, Pottendijk, Berghem, Veldhoven en Zwolle. De wedstrijden zullen samenvallen met de SOBW kampioenswedstrijden. Elke wedstrijddag zal bestaan uit een training en een kwalificatie van ieder 15 minuten en twee wedstrijden van ieder 20 minuten. Er wordt gereden  volgens de SOBW reglementen en kampioenspuntentelling. Het inschrijfgeld voor de deelnemers bedraagt € 65,- per wedstrijddag. Het instapgeld voor de coureur bedraagt € 500,- Heeft de coureur aan alle wedstrijden deelgenomen dan krijgt hij aan het einde van het seizoen € 250,- retour.
 
De coureurs komen op eigen gelegenheid naar het circuit, waar zij vervolgens door middel van een loting een motor toegewezen krijgen. Deze loting zal voor aanvang van elke wedstrijd plaatsvinden zodat er gelijke kansen voor elke coureur ontstaan.

Info organisatie

  • de coureur komt op eigen gelegenheid naar het circuit.
  • de motoren worden vóór iedere wedstrijd vanuit de centrale werkplaats naar het circuit vervoerd.
  • door een loting wordt bepaald welke coureur op welke motor rijdt.
  • na 16 wedstrijden is de eindstand en winnaar bekend.

De winnaar van het kampioenschap neemt deel aan een internationale NSF100 finalewedstrijd in Japan (Twin Ring Motegi) op uitnodiging van Honda.

Tijdens de wegrace-opstapdagen in Lelystad op 16 en 23 oktober a.s. zal de eerste mogelijkheid zijn om met deze Honda NSF100 kennis te maken. Opgeven voor deze eerste kennismaking kan via info@sobw.nl

Er gaan selectiedagen gehouden worden en op de kampioenshuldiging van de SOBW op 22 november 2008 wordt er een presentatie gegeven door Molenaar Racing GP over dit bijzonder initiatief.

Informatie aanvragen of vragen stellen kan via de website. Een promofilmpje kun je hier bekijken

Reageer op dit artikel