nieuws

NFP reageert: ‘Wij leveren niet rechtstreeks aan de consument

Retailing

NFP reageert: ‘Wij leveren niet rechtstreeks aan de consument

HEERENVEEN – Nationale Fiets Projecten (NFP) levert niet rechtstreeks aan de consument. Dat zegt directeur Bob Dijksma in een reactie op de commotie, die ontstaan is rondom het bedrijfsfietsenplan bij het Medisch Spectrum Twente (MST).

HEERENVEEN – Nationale Fiets Projecten (NFP) levert niet rechtstreeks aan de consument. Dat zegt directeur Bob Dijksma in een reactie op de commotie, die ontstaan is rondom het bedrijfsfietsenplan bij het Medisch Spectrum Twente (MST).
Bij het MST loopt volgens Dijksma al enkele jaren een fietsplan via de TSR-Groep, een groep samenwerkende rijwielhandelaren in Twente. “Het MST wil graag zijn medewerkers volledige keuzevrijheid bieden en bood NFP een opening om medeaanbieder te worden van hun fietsplan. Echter er moest een flinke korting worden gegeven omdat dit in het huidige fietsplan via de TSR-Groep ook wordt gedaan, in de vorm van een gratis verzekering. De medewerkers van het MST kunnen op de normale wijze, via de bij NFP aangesloten rijwielhandelaren, een fiets bestellen. Hierbij krijgt men geen korting, maar maakt men kans op een gratis fiets die door NFP wordt betaald. Op deze wijze wordt het reguliere fietsproject door NFP en MST gepromoot,” legt Dijksma uit. “NFP werd echter ook verzocht om een substantiële korting op de catalogusprijs van de fiets aan te bieden. Gezien de huidige margestructuur van NFP kan dit niet op de ‘traditionele manier’. Daarom is door NFP een internetwinkel voor bedrijfsfietsen opgericht onder de naam www.Fietszakelijk.nl, waarbij de samenwerking is gezocht met bestaande internetwinkels.”
www.Fietszakelijk.nl is van oorsprong een initiatief van Jan Farnholt, maar hij heeft dat uiteindelijk volledig overgelaten aan NFP. Dijksma acht het niet uitgesloten dat via Farnholt’s Bike.nl uiteindelijk fietsen uitgeleverd worden, maar dat kan ook via andere internetwinkels als www.Bikemotion.nl of www.bikegigant.nl.
Dijksma: “Fietszakelijk.nl is één van de vele internetwinkels waar een consument zijn fiets kan kopen. Met als verschil dat hier alleen bedrijfsfietsen kunnen worden aangeschaft. Er moet dus altijd sprake zijn van een werkgever die een fietsplan aan zijn personeel aanbiedt. Fietszakelijk.nl speelt de bestelling van de fiets door aan één van de bestaande internetwinkels die vervolgens de fiets rijklaar maakt en uitlevert. Er worden dus geen fietsen rechtstreeks door NFP aan de consument geleverd.”

Reageer op dit artikel