fotoreportage

FOTO’S: Binnenkijken bij Fietsen Maes

Retailing 1826

Tweewieler zet maandelijks een tweewielerondernemer en zijn winkel centraal in de rubriek Binnenkijken bij… Altijd zijn er meer foto’s dan in het magazine geplaatst kunnen worden. Daarom publiceren we de Binnenkijken bij-artikelen nu ook als fotoreportage online. Nieuwsgierig naar de winkel van collega-ondernemers? Bekijk hier de foto’s van Fietsen Maes in Gits (België).

FOTO’S: Binnenkijken bij Fietsen Maes
Eigenaarspaar Bernard Maes en Mieke Alliet. Foto Peter Roek

Rij je over de N32 tussen Torhout en Roeselare en heb je in Gits de winkel van Bernard en Mieke Maes niet gezien, dan ben je simpelweg stekeblind of ongelooflijk verstrooid. Want aan de rotonde kan je onmogelijk naast de imposante winkel kijken. “Ik heb altijd graag gefietst en met een graduaat automechanica op zak begon ik een kleine fietsenwinkel in een container. Acht jaar geleden bouwden we onze winkel aan de Bruggesteenweg en aanvankelijk was het de bedoeling dat ik de zaak in mijn eentje zou runnen. De ligging van onze winkel is ideaal want al tijdens de bouwwerken hadden enorm veel mensen gezien dat hier een fietsenwinkel zou komen. De N32 is één van de drukste secundaire wegen van West-Vlaanderen en ter hoogte van de rotonde zijn de mensen wel verplicht om te vertragen. De strakke architectuur van de winkel met grote glaspartijen naar de straat toe is er ook op gericht om mensen de winkel te doen opmerken”, vertelt Bernard die in het begin probeerde om de winkel in zijn eentje te laten draaien. Na één maand was de fietsenmaker al tien kilogram afgevallen omdat hij de massa werk in zijn eentje niet aankon en dus nam zijn vrouw verlof op haar werk om hem bij te staan. Ook dat volstond evenwel niet zodat al snel extra personeel werd aangenomen. “En we hadden ook vlug door dat we zouden moeten uitbreiden, vooraal het magazijn was te klein. We besloten drie jaar geleden om het ineens goed te doen en meteen de winkelruimte mee uit te breiden, tot het dubbele van wat we voorheen hadden.”

Verdieping 

Hoewel Maes alle klanten wil bereiken, ligt de nadruk toch op de sportieve fietser met een gamma racefietsen, crossfietsen, mountainbikes en triatlonmateriaal van Cervélo, Pinarello, Isaac, Eddy Merckx, Scott, Cube, Lightweight en Open. Stadsfietsen verdeelt Maes van Gazelle, Kalkhoff, Venturelli, Scott en Cube. In de winkel staan alle stadsfietsen op het gelijkvloers, de volledige bovenverdieping van de winkel wordt ingepalmd door de sportieve fietsen.

Lees het complete artikel Binnenkijken bij Fietsen Maes in Tweewieler digitaal magazine.

FACTS 

  • Vestigingsplaats: Gits (West-Vlaanderen)
  • Ondernemers: Bernard (36) en Mieke Maes (37)
  • Winkeloppervlakte: 1.000 m2
  • Werkplaatsoppervlakte: 50 m2
  • Magazijnoppervlakte: 300 m2
  • Medewerkers: 3
  • Locatie: doorgaande weg

 Bekijk de foto’s hieronder. Ze zijn gemaakt door: Peter Roek

 

Reageer op dit artikel