fotoreportage

FOTO’S: Binnenkijken bij Harm Takke Tweewielers

Retailing 3378

FOTO’S: Binnenkijken bij Harm Takke Tweewielers
Harm Takke Tweewielers in Dinxperlo. Foto Henk Riswick Fotografie

Tweewieler zet maandelijks een tweewielerondernemer en zijn winkel centraal in de rubriek Binnenkijken bij… Altijd zijn er meer foto’s dan in het magazine geplaatst kunnen worden. Daarom publiceren we de Binnenkijken bij-artikelen nu ook als fotoreportage online. Bekijk hier de foto’s van Harm Takke Tweewielers in Dinxperlo.

De winkel van Harm Takke Tweewielers is ruim en heeft een verrassende indeling. Het pand bestaat eigenlijk uit drie grote hallen waarvoor een nieuwe pui met twee ingangen gebouwd is. In de ene hal is een sfeervolle winkel ingericht. In de andere hal staat een gebouw waarin de werkplaats zit. De rest van die hal staat vol met tweedehands fietsen en er is een extra werkplaats voor rijklaar maken van nieuwe fietsen. Harm runt de winkel met zijn vrouw Erna en zoon Martijn die de winkel wil gaan overnemen.

Het assortiment van Harm Takke Tweewielers is zeer ruim. Foto Henk Riswick Fotografie

Het assortiment van Harm Takke Tweewielers is zeer ruim. Foto Henk Riswick Fotografie

Te veel voorraad volgens bank

Boven de winkel zit een ruim magazijn met nieuwe fietsen en veel onderdelen en accessoires. “Ik heb er een hekel aan als we misgrijpen bij reparatie. Dat kost allemaal tijd, de monteurs moeten gewoon aan het werk kunnen blijven”, aldus Harm Takke. “Ik krijg wel eens opmerkingen van de bank dat ik te veel voorraad heb. Maar ík ben niet blij met de rente die de bank momenteel geeft. Dan heb ik mijn geld liever in voorraad zitten.”

Rolstoelen en scootmobielen

Het assortiment van Harm Takke Tweewielers is zeer ruim. Als merken heeft hij onder andere Gazelle, Batavus, Sparta, RIH, Trek, Koga, Cortina, Victoria en Pegasus van ZEG. Aangezien Dinxperlo vlak aan de grens met Duitsland ligt, trekt het bedrijf ook veel Duitse klanten.
Naast fietsen en accessoires heeft Harm Takke Tweewielers rolstoelen, scootmobielen en aangepaste fietsen in het assortiment. “Vijf jaar geleden zag ik al aankomen dat de bedrijfsfietsen zouden verdwijnen en zocht ik wat om dat op te vangen”, aldus Harm.

Veel tweedehands

tweedehands

Veel tweedehands.

In de hal bij Harm Takke staan honderden tweedehands fietsen. ‘Zonde van de ruimte, omdat het te weinig rendement oplevert’, zou de jury van de Tweewielerwinkel van het Jaar zeggen. Harm Takke moet lachen: “Ik snap dat ze dat zeggen, maar tweedehands is heel belangrijk voor ons. Veel klanten komen hier voor een tweedehands fiets. De medewerkers in de werkplaats kunnen constant aan het werk blijven, ik krijg de onderdelen betaald en bereken het werkloon door.”

Actief in de branche

Erna, Harm en Martijn Takke. Foto Henk Riswick

Erna, Harm en Martijn Takke.
Foto Henk Riswick

Harm Takke is actief in de branche. Hij is examinator bij Innovam en voorzitter van het Accell dealerpanel van BOVAG. “Ik ben een echte BOVAG-man, het is belangrijk dat de vakhandel samenwerkt. Helaas komen altijd dezelfde mensen op vergaderingen. Dat zie je ook bij de dealervereniging, de eerste keer waren er 100 ondernemers, de tweede keer nog maar 15.”

Lees het complete artikel Binnenkijken bij Harm Takke Tweewielers in Tweewieler digitaal magazine.

Facts Harm Takke Tweewielers

  • Vestigingsplaats: Dinxperlo
  • Ondernemers: Harm, Erna en Martijn Takke
  • Winkeloppervlakte: 1.500 m2
  • Werkplaats/atelieroppervlakte: 190 m2
  • Magazijnoppervlakte: 1.700 m2
  • Aantal medewerkers: 9 fulltime, 7 parttime
  • Locatie: rand van het dorp, op industrieterrein

Bekijk de foto’s hieronder. Ze zijn gemaakt door: Henk Riswick Fotografie

Reageer op dit artikel