blog

Het is hier fantastisch!

Retailing

Het is hier fantastisch!

Het fietsen was nog nooit zo populair. Dit geldt voor mobiliteit, sport én recreatie. Maar dat is nog niet alles. 2014 is een uitzonderlijk warm en droog jaar. Het voorjaar begon extreem vroeg en in oktober kwam het kwik nog boven de 20 graden. Het is een zeldzaam goed fietsjaar, alles zit mee. Als klap op de vuurpijl stopt de fiets van de zaak regeling in z’n huidige vorm wat er waarschijnlijk voor zorgt dat dit het beste vierde kwartaal ooit wordt.

Ik hoop dat ook u kunt terugkijken op een fantastisch seizoen. Als het goed is, heeft u  genoeg liquiditeit opgebouwd om te investeren in de toekomst én om tegenvallers op te vangen. Investeren in de toekomst is noodzakelijk om succesvol te blijven. Het opvangen van tegenvallers kan maar zo een realistisch scenario voor 2015 worden. Volgend jaar wordt immers het eerste jaar zonder de vertrouwde fietsprojectregeling. En het is nog de vraag of het opnieuw zeldzaam gunstig fietsweer wordt.

Hoort u niet bij de winnaars van 2014 dan zult u extra stevig aan de bak moeten om het tij te keren. Het zier er namelijk niet naar uit dat de economie zich op korte termijn gaat herstellen naar het oude niveau. Er gaan steeds vaker geluiden op dat we ons in een nieuwe economische realiteit begeven. Gelukkig blijft het fietsen vooralsnog populair, ook dat lijkt een nieuwe realiteit. Laten we er alles aan doen om dat zo te houden; want het is hier fantastisch!

Eugen Uppelschoten

Reageer op dit artikel