artikel

Bike Totaal winkels houden stijgende lijn vast

Retailing

Bike Totaal winkels houden stijgende lijn vast

De Bike Totaal Monitorgroep, bestaande uit 102 winkels, heeft in week 19 kans gezien om de stijgende lijn van de week ervoor vast te houden. Dat blijkt uit de rapportage van die week (5 t/m 11 mei 2014).

Week 17 werd nog gekenmerkt door een dip, die toe te schrijven was aan Koningsdag. In week 19 viel Bevrijdingsdag op maandag, de dag waarop veel fietsenzaken traditioneel gesloten zijn. Daarom had deze dag geen negatief effect op de omzetontwikkeling.

Gemiddelde besteding gestegen

Het aantal betalende klanten was in deze week, ten opzichte van vorig jaar, gedaald met 14,9 procent, maar de gemiddelde bestedingen stegen daarentegen wel met 19,8 procent in de Bike Totaal winkels. De verkoop van fietsen (+ 3,3 procent), onderdelen en accessoires (- 0,2 procent) en kleding (- 3,1 procent) was redelijk stabiel. Opvallend was verder dat vooral de verkoop van tweedehands fietsen een schommelde tendens blijft vertonen. Na een daling van 40 procent in week 17, een stijging van 9 procent, daalde die verkoop in week 19 weer met 15,8 procent. Het arbeidsloon liet met een stijging van 13,0 procent een goede score noteren. De totale omzet van de Bike Totaal Monitorgroep laat in 2014 (t/m week 19) een omzetplus zien van 5,6 procent.

Bike Totaal Retail Dashboard

Bike Totaal verzamelt cijfers en data in hun Retail Dashboard. Tweewieler publiceert wekelijks uit de verkoopgegevens. Met deze Bike Totaal verkoopdata kan de individuele fietsretailer zijn verkoopgegevens spiegelen aan de gemiddelde score van de Bike Totaal winkelketen. De Bike Totaal dealers vallen binnen de midden tot hoog categorie fietswinkels met een gemiddelde jaaromzet per winkel van 800.000 euro.

Omzet ’14 wk 19 Omzet ’14 t/m wk 19
Fietsen (Monitorgroep 102 filialen)
Verkoop fietsen 3,3% 4,4%
Verkoop 2e hands fietsen -15,8% 8,1%
Onderdelen & accessoires -0,2% 8,3%
Kleding -3,1% 7,1%
Arbeidsloon werkplaats 13,0% 6,9%
Totaal 1,6% 5,6%
Reageer op dit artikel