artikel

Jaap Merkus nieuwe voorzitter afdeling Fietsen RAI Vereniging

Retailing

Jaap Merkus nieuwe voorzitter afdeling Fietsen RAI Vereniging
RAI Vereniging

Jaap Merkus, algemeen directeur Gazelle, is door de ledenvergadering van de afdeling Fietsen van RAI Vereniging benoemd tot nieuwe voorzitter. Hij volgt René Takens, CEO Accell Group, op. Het bestuur verwelkomt tevens een nieuw bestuurslid: Pieter Jan Rijpstra (Koga).

René Takens heeft de rol van voorzitter van de afdeling Fietsen maar liefst 11 jaar met zeer grote inzet vervuld. Hij droeg tijdens de ledenvergadering van 2 april de hamer over aan Jaap Merkus. Als voorzitter zal Merkus de afdeling ook in het hoofdbestuur van RAI Vereniging vertegenwoordigen.

Publieke taak

Jaap Merkus: “Kerntaak van RAI Vereniging is de belangenbehartiging en het laten horen van de publieke stem van fabrikanten en importeurs van fietsen, fietsonderdelen en fietsaccessoires. Naast merkspecifieke zaken is het van belang het collectief in het oog te houden. Als nieuwe voorzitter en vanuit mijn functie van CEO bij Gazelle wil ik me de komende jaren sterk maken voor een krachtig fietsgeluid. Zowel op het Nederlandse als op het Europese speelveld.”

Samenstelling bestuur

De Accell-deelname in het bestuur wordt nu ingevuld door Wouter Jager, directeur Commercie en Ontwikkeling van Accell Nederland. Jager zat al eerder in het bestuur namens Koga, maar door zijn nieuwe functie in het concern vertegenwoordigt hij nu dus Accell. Pieter Jan Rijpstra, commercieel directeur van Koga, is benoemd als nieuw bestuurslid. Hij vertegenwoordigt de fietsfabrikanten en –importeurs.

Reageer op dit artikel