nieuws

Vélovak krijgt vervolg in 2019

Ondernemen 943

De tweede editie van Vélovak trok zondag, maandag en dinsdag vijf keer zoveel bezoekers als vorig jaar. De stemming was goed en exposanten waren zeer tevreden over de kwaliteit van de bezoekers. Het merendeel van de exposanten was zo tevreden over het beursverloop dat ze direct aangaven in 2019 weer deel te nemen aan Vélovak.

Vélovak krijgt vervolg in 2019
Beursmanager Mascha de Bruin en initiatiefnemer en adviseur Will Schepers. Foto Tweewieler

Beursmanager Mascha De Bruin van Vélovak: “Dat zijn uitspraken die ons enorm goed doen en vormen tevens een bevestiging dat we op de goede weg zijn. Om de branche direct duidelijkheid te verschaffen, hebben we de data voor 2019 al bekendgemaakt: 22, 23 en 24 september. We zitten volgend jaar later in september, twee weken na Eurobike. Wij willen de branche niet laten kiezen, daarom komen wij nu met deze datum en daar wordt erg goed op gereageerd.”

Veel interesse uit de branche

Dit jaar was het aantal exposanten al verdrievoudigd ten opzicht van de eerste editie in 2017, maar het ziet ernaar uit dat dat aantal volgend jaar verder uitgebreid gaat worden: “Meerdere branchegenoten bezochten deze week Vélovak en overwegen nu eventuele deelname voor 2019. Aan iedereen merk je: hier ontstaat iets moois”, geeft Mascha de Bruin aan.

Goede stemming op Vélovak

De stemming tijdens Vélovak 2018 was drie dagen lang zeer goed te noemen. Will Scheper, initiatiefnemer en adviseur van Vélovak: “Door de samenwerking met Easyfairs, hebben we een perfecte vervolgstap kunnen zetten na het debuut in 2017. We spraken toen direct onze ambitieuze plannen uit. Die plannen en doelstellingen hebben we met drie keer zoveel exposanten en vijf keer zoveel bezoekers ruimschoots behaald. Er is zeker ruimte voor verbetering en voor groei. Daarover gaan we in gesprek met de branche. Samen maken we immers dit event.”

Openingstijden aanpassen

Vanuit de bezoekers kwam de suggestie om voor 2019 de openingstijden enigszins aan te passen, met name een ochtendopenstelling voor de maandag. De Bruin: “Die geluiden zijn bij ons bekend en daar gaan we over in gesprek, want het event moet zo goed mogelijk aansluiten op de wensen en behoeften van de markt. Verder blijft het concept nagenoeg ongewijzigd. Dat wil zeggen: het plan is dat we een onafhankelijke B2B event blijven en dat we de beurs zo laagdrempelig mogelijk houden. Waar we naartoe willen is dat de dealers alleen nog maar naar de dealershows van de fietsmerken moeten en voor de rest, één keer per jaar, naar Vélovak komen. Want dat is precies het doel van Vélovak: een onafhankelijk, centraal inkoopmoment voor de Benelux-branche.”

Tweewieler Kennistheater

In het Tweewieler Kennistheater werden iedere dag diverse kennissessies gehouden door partijen uit de branche als Juncker, Presto en OOMT. Jay Hijmering van Salessuces gaf een sessie over succesvol verkopen en er was een sessie door Veldia over het veilig omgaan met accu’s. Verder was er de Vélovakman-wedstrijd: deze nieuwe vakwedstrijd, waarin diverse fietstechnici streden om de Vélovakman Award 2018, werd gewonnen door Cees Kersten van Rijwielpaleis Bilthoven.
In de editie voor 2019 zullen het kennisprogramma en de Vélovakman-wedstrijd verder uitgebreid worden.

Lees alles over Vélovak in het speciale Vélovak Dossier op tweewieler.nl.

Foto's

Reageer op dit artikel