nieuws

Giant bouwt nieuw distributiecentrum in Lelystad

Ondernemen 1822

Giant gaat 13,5 miljoen euro investeren in een nieuw distributiecentrum die gebouwd wordt bij de bestaande productiefaciliteit in Lelystad. Het merk wil hiermee de distributie, opslag en after sales service, met name voor e-bikes, uitbreiden voor Europa. Het opzetten van het distributiecentrum zal de komende drie jaar ongeveer 100 banen opleveren.

Giant bouwt nieuw distributiecentrum in Lelystad
De fabriek van Giant in Lelystad. Foto Giant Europe

Het openen van een nieuwe distributiecentrum in Lelystad geeft het belang van de Europese markt voor Giant weer. Europa speelt een hoofdrol in de globale strategie van Giant: “Giant is al meer dan 30 jaar actief in Nederland,”, zegt Bonnie Tu, voorzitter van de Giant Group. “In 1986 besloot Giant ons eigen merk op de globale markt te brengen en dit pad van internationalisering startte vanuit Nederland. Nederland werd vanwege zijn geografische locatie als het Europese hoofdkantoor van Giant gekozen, evenals vanwege zijn goed ontwikkelde transportnetwerk en infrastructuur. Het belangrijkste punt is, dat het merendeel van de Nederlanders meertalig is en weet hoe zaken te doen. Dankzij deze criteria werd de uitbreiding van Giant binnen de andere Europese markten mogelijk.”

Eerste Europese productiefaciliteit in Lelystad

Momenteel verkoopt Giant jaarlijks meer dan 400.000 fietsen in Europa, het gaat daarbij om gewone fietsen en e-bikes. In 1996 investeerde Giant 30 miljoen Nederlandse guldens om hun eerste Europese productiefaciliteit in Lelystad op te zetten, ook wel bekend als Giant Europe Manufacturing B.V. Giant heeft nog drie anderen bedrijven in  Nederland, Gaiwin B.V., Giant Europe B.V. en Giant Benelux B.V.

Lees ook Giant best beoordeeld in BOVAG onderzoek en Giant biedt exclusieve distributie

 

 

 

Reageer op dit artikel