nieuws

Fietsenwinkel.nl groeit naar 30 fysieke winkels

Home 2557

Fietsenwinkel.nl groeit naar 30 fysieke winkels
Bastiaan Hagenouw, CEO International Bike Group en fietsenwinkel.nl,. Foto Tweewieler

De omzet van Fietsenwinkel.nl steeg vorig jaar naar 40 miljoen euro. IBG verwacht dit jaar die omzet zeker te verdubbelen naar 85 miljoen euro. Deze groei komt volgens een bericht in het Financieel Dagblad vooral uit Nederland. Voor eind april wordt de dertigste winkel van Fietsenwinkel.nl geopend. Daarnaast gaat het bedrijf winkels openen in België, Denemarken, Noorwegen en Zweden.

Bastiaan Hagenouw, CEO van IBG (International Bike Group, het moederbedrijf van Fietsenwinkel.nl), geeft aan dat het bedrijf dit jaar ook grote stappen wil zetten met het aanbieden van leasefietsen. IBG maakt geen winst- en verliescijfers bekend. Volgens Hagenouw was het bedrijfsresultaat in Nederland positief. Op groepsniveau was het resultaat volgens hem negatief door de investeringen in het buitenland.

70.000 fietsen

De verkoop van fietsen lag voor IBG in 2016 op 70.000 fietsen, waarvan een groot deel e-bike is. Bastiaan Hagenouw denkt dat dit jaar de helft van de verkochte fietsen een e-bike zal zijn. In Nederland heeft Fietsenwinkel.nl op dit moment 22 winkels. IBG wil dit jaar zo’n 30 fysieke winkels openen, naast Nederland ook in België, Denemarken, Noorwegen en Zweden. De locaties van de nieuwe winkels hangt af van de herkomst van de bezoekers op de website.

Servicepunten

Fietsenwinkel.nl heeft daarnaast in Nederland een netwerk van 200 servicepunten van zelfstandige ondernemers die onderhoud en reparaties doen. In 2016 kwam ongeveer vijf procent van de omzet uit Onderhoud & Reparatie (€ 2 miljoen). IBG verwacht dat dit in 2017 stijgt naar circa 15 procent. Op welke locaties de winkels worden geopend hangt sterk af van de fysieke herkomst van de bezoekers op de website fietsenwinkel.nl. Dus: waar het bezoekende online publiek van Fietsenwinkel.nl letterlijk woont.

Bron: Financieel Dagblad en Emerce.nl

Reageer op dit artikel