Whitepapers

Whitepaper regelgeving elektrische fietsen

Fietsen 22241

Whitepaper regelgeving elektrische fietsen
In de Engelstalige whitepaper ‘Rules & Regulations on electric cycles in the EU’ (editie mei 2017) worden de nieuwe regels voor elektrische fietsen en speed pedelecs op een overzichtelijke manier gepresenteerd. Beeld Bike europe

In de update van de whitepaper over EU-regelgeving omtrent elektrische fietsen zijn de meest recente regels over elektrische fietsen opgenomen. Deze betreffen elektrische fietsen 25km/u en 45km/u (speed pedelecs). De nieuwe Europese typegoedkeuring is in deze whitepaper opgenomen.

In de Whitepaper ‘Rules & Regulations on electric cycles in the EU’ (editie mei 2017) worden de nieuwe regels voor elektrische fietsen en speed pedelecs op een overzichtelijke manier gepresenteerd. De Whitepaper biedt richtlijnen over belangrijke onderwerpen zoals design, (technologische) ontwikkeling, inkoop, distributie en verkoop in de Europese markt. De whitepaper is in het Engels.

Inhoud Whitepaper EU Regulations on (speed) pedelecs

Naast de hierboven genoemde informatie, geeft de Whitepaper ‘Rules & Regulations on electric cycles in the EU’ ook gedetailleerde informatie over de (technische) wettelijke regels.

  • Technische regels voor elektrische fietsen: typegoedkeuring en CEN-normen
  • Aanvullende wetgeving die van toepassing is op elektrische fietsen
  • Transport van accu’s
  • Gebruiksvoorwaarden voor elektrische fietsen

Nieuwe typegoedkeuring per 01-01-2017

In januari dit jaar is de nieuwe Europese typegoedkeuring voor elektrische tweewielers van kracht geworden. Het gaat hierbij om de 25km/u-versie, met een maximale continue ondersteuning van 250W. Deze moeten per 1 januari 2017 voldoen aan de typegoedkeuring Richtlijn 168/2013. Voldoen de elektrische tweewieler aan deze richtlijn, dan kan deze worden verkocht binnen de Europese Unie. In de whitepaper wordt hieraan uitgebreid aandacht besteed.

De Whitepaper Rules & Regulations geeft u de benodigde gedetailleerde informatie over de EU-regelgeving voor elektrische tweewielers.

Foto's

Reageer op dit artikel